יום שבת, 10 בדצמבר 2011

טראפלס

אתם בטח מכירים אותו בתור ציפוי, ובתור מילוי. אבל בתור כדורים אתם לא. אז זהו שכן- טראפלס, זה כדורי גנאש. 
אז אם אתם לא ידעתם מה זה טראפלס, עכשיו אתם יודעים. ואם תכינו כאלה, כולם יאהבו אתכם לתמיד.
טראפלס- הכדורים הנימוחים האלה שנמסים בפה שלך בביס. מתחילים מהמרירות הבלתי נסבלת של הקקאו-ואז ישר עובר למתיקות המדהימה הזו.  זה כיף טראפלס.
אז כמו שאמרנו-הבסיס של טראפל זה גנאש. מה זה? טוב, גנאש זה פשוט שוקולד מומס עם שמנת מתוקה.
מאוד חשוב איכות השוקולד- בגלל שהוא עיקר הטעם. אז תעשו טובה ותקנו שוקולד שכיף לכם לאכול. (לינט!!!!)
את השמנת מביאים לסף רתיחה (כאן הוספתי 2 כפיות גדושות של קפה נמס). ומה זה? זה כשהשמנת עוד לא רותחת, יש בועות בצדדים, והיא חמה.
יוצקים את השמנת על השוקולד, ודוחפים את השיוקולד מתחת לשמנת עם כף. ממתינים חצי דקה-דקה שהשוקולד יתחיל לימוס מעצמו. 
אחרי זה מערבבים אם מזלג (או מטרפה- שזה יותר טוב) עד שהתערובת דלילה אחידה ומבריקה.
וזה גנאש! מוסיפים קורט ( או שתיים. או שלוש.) של מלח ומערבבים. וזה הבסיס לטראפלס.
יש גושים בגנאש שלא נמסים? מניחים על באן מרי (כתוב בפוסט של טורט האתרוג מה זה- ) וממיסים.
שופכים לתבנית. את התבנית מקררים לילה שלם במקרר-מכוסה.
במקרר הגנאש מאבד מהברק, מצטמק, ומתקשה. חותכים את הגנאש לריבועים שווים 


ומצפים! אם אתם לא אוהבים את הקטע של הקקאו המריר תחליפו באבקת סוכר - אבל לדעתי זה פחות יפה וטעים.
כל ריבוע מכדררים לכדור גנאש . אם אתם משקיענים כמוני אתם יכולים לעשות צורה של לב במקום, הנה ככה:
משטחים את הכדור ומכווצים פינות. מחליקים צדדים. הלב לא חייב להיות מושלם, הקקאו גורם לו להיות יותר יפה.
שמים בקערת הקקאו ומצפים מכל הצדדים.
את הטראפלס המוכנים מניחים בצלחת ומעבירים אח"כ למקרר.

תותים הם כמובן לא חובה, אבל הם משתלבים מעולה עם הטראפלס. חוצים לחצאים ולא מסירים את העוקץ כי זה יפה ככה.
מסדרים על צלחת. מתחת לטראפלס שמים קקאו כדי שזה יתמזג עם הצבע של הצלחת. בצד השני שמים תותים. אוכלים בביס אחד גם וגם.
אפשר גם לשים בשקיות צלופן כמה ולקשור בסרט ולהביא למי שאוהבים. בתיאבון! 
טראפלס שוקולד חלב וקפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות גדושות של קפה נמס
450 גרם שוקולד חלב איכותי
קורט מלח
קקאו , לציפוי (כחצי כוס)

1. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים מלח.
2. מביאים לסף רתיחה שמנת וקפה. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
3. יוצקים לתבנית ומקררים במקרר ללילה
4. מכדררים כדורי גנאש, או מעצבים לצורות. מצפים בקקאו. 
5. מגישים (כדאי לצד תותים)

TIPS
את הקפה אפשר להחליף בכל תבלין יבש אחר שתבחרו (צ'ילי, מלח, קינמון, קליפות תפוז מגוררות..) . לא לשים חומרים נוזליים- יהרוס את מרקם השוקולד. (למשל- במקום תמצית וניל-מחית וניל)

אם אתם לא רוצים קפה אתם יכולים להשמיט. אם אתם רוצים שוקולד מריר תמירו בכמות זהה.

את הציפוי אפשר להחליף בכל דבר אחר שרוצים (אבקת סוכר, שוקולד מגורר, סוכריות) אבל הכי כיף לצפות בקקאו, הניגוד בין המרירות למתיקות זה הכיף הכי גדול שלהם.

בתיאבון (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!