יום חמישי, 14 בינואר 2016

טורטליני בטטה עם חמאה, מרווה, צ'ילי ומייפל

זוכרות/ים את הפוסט עם המתכון לריגטוני ברוטב עגבניות ומסקרפונה? נכון כתבתי שם משהו על טורטליני בטטה? אז הנה הוא, באיחור של תשעה חודשים. אני יודע שזה הרבה זמן, אבל היה שווה לחכות!
סבתא שלי מכינה בטטות בתנור עם צ'ילי ומייפל ואני מאוד אוהב אותן. זה שילוב טעמים מעולה (ואפילו כבר יש מתכון לפסטה בבלוג על בסיס שילוב הטעמים הזה, שהכנתי אחרי הטורטליני), וממש רציתי להכין מנת פסטה על בסיסו. החלטתי להכין טורטליני בטטה ביתיים ולהגיש אותם עם חמאה ומרווה שאוסיף לה צ'ילי ומייפל. בפעם הראשונה שהכנתי הטורטליני יצאו לא ממש יפים אבל מאוד טעימים, אז הכנתי שוב את הטורטליני עם כמה שינויים קטנים לכבוד מסיבת יום ההולדת המאוחרת שלי והפעם הטורטליני יצאו מעולים: מאוד יפים, טעימים ומפתיעים. השילוב של המתוק והמלוח עם החריפות העדינה של הצ'ילי הוא כמו חגיגה לפה והמנה מדויקת, טעימה ומרשימה. ההכנה עצמה לא מסובכת או קשה אבל קיפול הטורטליני בהחלט גוזל זמן. בכל זאת כדאי להכין, גם כדי לגלות שהכנת פסטה ביתית היא פשוטה בהרבה משחשבתם/ן וגם כדי לראות איזו טעימה פסטה תוצרת בית.
טורטליני בטטה ברוטב חמאה, מרווה, צ'ילי ומייפל
לבצק הפסטה:
120 גרם קמח רב תכליתי
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים
2 חלמונים
2 כפות שמן זית
כצי כף מלח
למילוי (לפי ספר הפסטה של "על השולחן"):
2 בטטות גדולות מגוררות דק
רבע כוס שמן זית
מעט אגוז מוסקט מגורר טרי
כף מלח
פלפל שחור
שליש כוס פירורי לחם (קנויים או תוצרת בית)
100 גרם פרמזן מגוררת
עלים משלושה עלי תימין
לרוטב:
שלושת רבעי כוס מים
6 עלי מרווה גדולים קרועים
80 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
כף מייפל (פחות או יותר, לפי הטעם)
צ'ילי יבש גרוס, כחצי כפית (או לפי הטעם)

הכנה:
1. הכינו את בצק הפסטה: עבדו את מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו לישה, או ידנית: הניחו על משטח עבודה או בקערה את הקמח. צרו גומה במרכז תלולית הקמח, וצקו לתוכה את כל שאר החומרים. ערבבו את הרטובים יחד. לאט לאט הרחיבו את הערבוב כך שיתווסף לאט לאט יותר קמח לתערובת הנוזלים. המשיכו ללוש עד לקבלת בצק אחיד. אם צריך, אפשר להוסיף עוד קצת מים, קמח או חלבון ביצה. הבצק צריך להיות גמיש ונוח לעבודה. עצבו לכדור, עטפו בניילון נצמד והניחו בטמפ' החדר לשעה (או ליותר במקרר).
2. הכינו את מלית הבטטה: חממו שמן זית במחבת גדולה. אדו את הבטטה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהבטטה רכה, זהובה וטעימה (כעשר דקות). העבירו לקערה, צננו מעט, והוסיפו את שאר חומרי המלית. אם צריך, תקנו תיבול. צננו את המלית לחלוטין.
3. הרכבת הטורטליני: רדדו את בצק הפסטה במכונת פסטה למספר 7. (כדי לרדד במכונה את הפסטה, חלקו את הבצק לארבעה חלקים. שמרו בניילון נצמד את כל החלקים שלא בשימוש כדי שלא יתייבשו. קמחו את הבצק היטב משני צדדיו ורדדו על מספר אחד. קפלו אותו לצורה מלבנית (עד כמה שאפשר) ורדדו שוב. חזרו על הרידוד עד שעלה הבצק יחסית מלבני וחלק. עכשיו רדדו פעם אחת או פעמיים בכל מספר עד שתגיעו למספר 7) חתכו לריבועים בגודל של כ8*8 ס"מ. הניחו מלית במרכז כל ריבוע, עברו על שולי הבצק באצבע רטובה, קפלו למשולש שווה שוקיים והצמידו את שתי פינות הבצק זו לזו. בשלו את הטורטליני במי מלח רותחים עד כדקה-שתיים לאחר שהם צפים. אם צריך, אפשר להכין מראש ולהקפיא. לפני ההקפאה הניחו את הטורטליני על תבנית מרופדת נייר אפיה ומקומחת והניחו להם להתייבש. שמרו בקופסה אטומה במקפיא, ובשלו ישר מהמקפיא במי מלח רותחים.
4. לפי בישול הטורטליני, הכינו רוטב חמאה, מרווה, צ'ילי ומייפל:
הניחו את המים, המרווה והצ'ילי במחבת רחבה והביאו לרתיחה עדינה. כשכמות המים מצטמצמת בשליש, הנמיכו את הלהבה והוסיפו את החמאה. מערבבים עד שהחמאה נמסה והרוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מייפל.
5. סננו קלות את הטורטליני והעבירו לרוטב. בשלו עד שהרוטב לא מימי והגישו מיד עם פרמזן מגוררת. בתיאבון!

5 תגובות:

  1. יווווו זה נראה טעיםםם!
    אין כמו פסטה הום מייד
    וזו נראית מנחמת לגמרי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! זו באמת מנה מיוחדת וכיפית ממש

      מחק
  2. אחלה מתכון, הרוטב מאוד מזכיר רטבי פסטה סיציליאנים. אני אתן לך המלצה, באותה הרוח - נסה להחליף את המלח במתכון באנשובי (ככה האיטלקים אוהבים לעשות). אני מבטיח לך שלא תתאכזב.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! :) האמת היא שאני צמחוני אז לא אנסה, אבל מי שאוהב אנשובי יכול לנסות :)

      מחק
  3. סליחה, לא הרוטב, התכוונתי למלית, וביתר דיוק - לשימוש בפירורי לחם.

    השבמחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!