יום שבת, 1 באפריל 2017

פסטה מקרפים (!!) עם רוטב שוקולד לבן ותות

אוקיי, אני יודע שזה נראה קצת מוזר (כי זה נראה בול כמו פסטה וזה ורוד ועם ספרינקלז וקצפת, כן) אבללל אלה בכלל קרפים! אז זרמו שניה: קרפים שחתכתי כמו פטוצ'יני עם שוקו תות ושוקולד לבן, קצפת, תותים וספרינקלז. וזה לא רק נשמע מדהים, זה באמת מעולה. ובתכלס, אחת המנות הכי מהממות, הכי ורודות והכי מנצנצות אבר!! (למרות שזה נראה כמו פסטה עם קצפת). אז תכינו את זה, ארוחת בוקר מהממת לאחד באפריל! (ולשאר השנה) עם טעם מעולה של שוקולד לבן ותות ומלאן ורוד ♥
את הרעיון אגב, קיבלתי כשחשבתי על אטריות ביצים ביתיות למרק שמזכירות מאוד קרפים עם הרבה ביצים. חשבתי שיהיה מגניב להכין ככה מנה מתוקה.
והפוסט הזה הוא חלק מהפרויקט החודשי של "כחומר ביד הבלוגר",  אז תראו את כל שאר מנות הפסטה!
"פסטה" מקרפים עם רוטב תות ושוקולד לבן
לקרפים:
שלושת-רבעי כוס קמח
שלושת-רבעי כוס חלב
ביצה
כף סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת

חמאה לשימון המחבת, אם צריך

לרוטב:
160 גרם תותים (טריים או קפואים)
250 מ"ל שמנת
85 גרם שוקולד לבן קצוץ
מעט צבע מאכל אדום ג'ל או אבקת תותים מיובשים-אופציונלי

לקצפת:
250 מ"ל שמנת להקצפה
כף אבקת סוכר

לקישוט:
תותים חצויים
שוקולד לבן מגורד
סוכריות צבעוניות
הכנה:
  1. התחילו בקרפים: בבלנדר, עבדו את כל מרכיבי הקרפ עד לקבלת תערובת חלקה. טגנו על מחבת (משומנת מעט אם צריך) מעט מהבלילה בכל פעם לקבלת קרפים דקים. טגנו עד להזהבה עדינה של צד אחד, והפכו לטיגון של עוד כדקה. צננו.
  2. גלגלו את הקרפים לקבלת גלילים וחתכו לרצועות לקבלת צורה של פטוצ'יני. 
  3. רוטב: טחנו תותים ושמנת. חממו את הנוזלים לסף רתיחה ומזגו על השוקולד הלבן הקצוץ. המתינו חצי דקה וערבבו/טחנו בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד. אפשר להוסיף מעט צבע מאכל לקבלת צבע ורוד. 
  4. לקצפת: הקציפו את חומרי הקצפת לקבלת קצפת יציבה.
  5. ערבבו את ה"פסטה" עם רוטב כשהרוטב עוד חם (אפשר לאכול גם קר אם תעדיפו). הניחו כף קצפת על המנה. מעט תותים חצויים, סוכריות צבעוניות ושוקולד לבן מגורר. בתיאבון! :)

6 תגובות:

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!