יום שישי, 13 בדצמבר 2019

רוטב רוזה מדהים מרסק עגבניות (!!)


הפסטה הזו שברה לי את כל הדעות הקדומות שהיו לי על רסק עגבניות, חומר גלם שנמנעתי ממנו המון זמן. לא אהבתי את הטעם שלו ולא הבנתי למה להשתמש בו כשאפשר להשתמש במוצרי עגבניות אחרים וטעימים. אבל כשראיתי את המתכון של מגזין "בון אפטיט" לפסטה ברוטב וודקה שמבוססת על רסק עגבניות בלבד (כלומר, כל העגבניות שברוטב הן רסק עגבניות) הייתי חייב לנסות, כי הוא היה נראה כל כך טעים. אני לא אוהב וודקה, אז החלטתי להכין רוטב רוזה עם בצל ויין לבן, שילוב שאני אוהב. להפתעתי ולשמחתי, יצאה פסטה באמת מענגת. רוטב הרוזה הזה עמוק מאוד ועשיר בטעמים, והוא פשוט נהדר. אני עדיין לא מאמין שאפשר להכין כזו מנה טעימה על בסיס רסק עגבניות בלבד, ואני ממליץ שתנסו גם ותופתעו כמוני. זה מתכון מעולה לשמור לזמן החורף, כשהעגבניות הטריות לא בשיאן.
פסטה ברוטב רוזה עם יין לבן ובצל, על בסיס רסק עגבניות לפי המתכון של "בון אפטיט" עם מעט שינויים והתאמות שלי

500 גרם פסטה יבשה, עדיף קצרה. כמו פנה, ריגטוני או מצי ריגטוני

4 שיני שום, מעוכות
בצל בינוני אחד, קצוץ.
2-5 כפות שמן זית
צ'ילי גרוס לפי הטעם
130 גרם רסק עגבניות איכותי (או 7 כפות+כפית וחצי)
שליש כוס יין לבן (אפשר להחליף בציר ירקות או אפילו מי בישול של הפסטה)
חצי כוס שמנת לבישול/להקצפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
70 גרם פרמזן מגוררת דק
10-20 גרם חמאה (אופציונלי)
בזיליקום, שמן זית ופרמזן מגוררת להגשה

הכנה:
  1. הרתיחו בסיר גדול הרבה מים עם מלח בנדיבות, מעל להבה גבוהה. בזמן החימום של המים אפשר לקצוץ אץ הבצל, למעוך את השום ולמדוד את רסק העגבניות. כשהמים רותחים, הוסיפו את הפסטה ובשלו, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה כמעט מבושלת לדרגה הרצויה.
  2. בסיר רחב שיוכל להכיל את כל הפסטה בסיום הבישול, טגנו שום ובצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שהבצל מתרכך ומשקיף (כ5 דקות). הוסיפו צ'ילי גרוס לפי הטעם.
  3. הוסיפו את הרסק וטגנו אותו. ערבבו כך שיצפה את הבצל והשום. המשיכו לטגן את הרסק עד שצבעו אדום בוהק ועד שהוא מתחיל להתקרמל בתחתית הסיר.
  4. הוסיפו את היין הלבן וערבבו טוב טוב כדי להמיס את כל הרסק שהתקרמל בתחתית הסיר. כשהאלכוהול מתאדה, הוסיפו כחצי כוס ממי בישול הפסטה וערבבו לאיחוד.
  5. הוסיפו את השמנת באיטיות ותוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב אחיד. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. 
  6. כשהפסטה מוכנה סננו אותה בעזרת כף מסננת והעבירו לרוטב. ערבבו את הפסטה והרוטב עד לציפוי מלא. הוסיפו 70 גרם פרמזן וחמאה (לא חובה) וערבבו עד להמסה מלאה ולאיחוד. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה וערבבו.
  7. הגישו עם מעט עלי בזיליקום טריים, זרזוף שמן זית ופרמזן מגורדת. בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!