יום שני, 26 בספטמבר 2011

עוגת השוקולית הקבועה שלנו (:

עוגת יום-ההולדת האולטימטיבית בבית שלנו! זו עוגת השוקולד הקבועה, בגלל שהיא כל כך רכה, יציבה וטעימה. ובתור בונוס: היא ממש קלה להכנה וניתן להכין אותה בזריזות. וגם: אפשר להפוך בקלות לפרווה, אם רק מחליפים את השמנת בקרם קוקוס/שמנת צמחית!

מנפים לקערה קמח תופח ושוקולית
הניפוי מאוורר את הקמח והשוקולית, ומפריד גושים בשוקולית. אם אין לכם מסננת דקה, תקנו אחת! לא חובה לנפות, אבל זה כדאי. בכל מקרה, מערבבים את הקמח ואת השוקולית.

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר ואם רוצים אז גם וניל
מקציפים כחמש דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
מנמיכים את המהירות, ומוסיפים תוך הקצפה את תערובת הקמח, כף בכל פעם.
מוזגים לאט לאט את השמן פנימה, ונזהרים מערבוב יתר
מוזגים פנימה שמנת מתוקה, מוזגים לתבנית ואופים כחצי שעה, מצננים
אפשר גם לאפות בצורות אחרות ולסדר את זה בצורות אחרות, כמו:
פרפר!
(כמות כפולה- 2 לבבות, 4 קאפקייקס, וקצפת צבועה מ4 חבילות שמנת ו4 כפות סוכר או אבקת סוכר. נשארו עד קאפקייקס וקצפת? בתיאבון.)
ניתן לצפות באבקת סוכר, קצפת, קרמים למיניהם וגם גנאש שוקולד המורכב מכמויות שוות של שוקולד ושמנת מומסים
יום הולדת שמח (:

עוגת שוקולית רכה וטעימה/ משפחתי
מרכיבים:
כוס קמח תופח
כוס שוקולית
כוס שמן
כוס סוכר
4 ביצים
125 מ"ל (חצי חבילה) שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
הכנה:
1. בקערה, מנפים קמח ושוקולית
2. בקערה אחרת מקציפים ביצים עם סוכר לתערובת אוורירית.
3. מוסיפים וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח ושוקולית לאט לאט ומערבבים, ומשלב זה נזהרים מערבוב יתר
4. מוסיפים שמן לאט לאט ומערבבים.
מוסיפים שמנת ומערבבים.
מוזגים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה .

בתאבון ויום הולדת שמח!

עריכה 20.10.13: הצעת הגשה:
לאפות בתבנית מיני מאפינס, עד שכשדוקרים עם קיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים, מחלצים ומצפים בקרם גנאש מוקצף שמכינים כך: קוצצים 400 גר' שוקולד (עשיתי חצי חלב חצי מריר), מחממים לסף רתיחה 250 מ"ל שמנת להקצפה, מוזגים על השוקולד לכיסוי, ממתינים ומערבבים להמסה. מקררים לשעה במקרר ומקציפים לקרם יציב. מקשטים בפצפוצי שוקולד (קניתי בצרפת, אבל יש בכל חנות אפיה). טעים ויפה!

6 תגובות:

  1. עשית פעם את העוגה בתבנית אלומיניום גדולה 30×40? עם כן בכמה הכפלת את הכמות? תודה מירי

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, תכפילי את הכמויות (8 ביצים, למשל.) בהצלחה, ותגידי איך יצא!

      מחק
  2. אפשר במקום שמנת מתוקה ריץ?

    השבמחק
  3. אפשר ביכלל להכניס לתערות שמנת ריץ ולאפות כי אני יודעת שיש בעיה אם הריץ בתנור או שלא?

    השבמחק
    תשובות
    1. הייי :) אפשר שמנת צמחית (לא ניסיתי ריץ', השתמשתי בתנובה פעם אחת) ואפשר גם חלב צמחי או קרם קוקוס.

      מחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!