יום שבת, 5 ביולי 2014

כלצונס


והנה מאכל שבועות מסורתי בבית שלנו- כלצונס. אלו רביולי סוריים, ממולאים בגבינות מלוחות ואפויים עם חמאה וגבינה צפתית קשה. אלה לא רביולי גבינות רגילים ועדינים אלא מאוד מלוחים, וטעימים מאוד. פסטה ביתית היא נורא קלה להכנה וממצרכים שלכולם יש בבית, ובכל זאת משום מה תמיד חושבים שהיא מסובכת להכנה. זה מתכון פשוט, ומומלץ לפעם הראשונה, ואולי תראו כמה שזה כיף להכין פסטה ביתית (ואפילו מהיר!*)
*נכון, קיבול הכלצונס לוקח זמן, אבל: 1. פסטה ביתית בכללי זה מהיר הכנה, למשל, פטוצ'יני. 2. זה שווה את זה כי הכלצונס האלה כל כך טעימים וכולם יתלהבו מהם.
מתחילים בבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח ביצים ומלח.
לשים ביד, או עם וו לישה, ותוך כדי מוסיפים מעט מים. לשים לבצק אחיד, נוח לעבודה ולא דביק.
חותכים את הבצק ל4 חתיכות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
בינתיים מכינים את המלית מגבינות מגוררות וביצים שמעורבבים לתערובת אחידה.
את הבצק מרדדים לעובי דק מאוד. הכי טוב במכונת פסטה, עד מספר 7 או 8. אם אין מרדדים ידנית לעובי הכי דק שאפשר. במכונת פסטה מרדדים כך: מכינים דיסקית מהבצק ומרדדים פעמיים במספר אחד. מקפלים את הבצק ל2 ומרדדים במספר 1 שוב. עולים מספר, ומרדדים פעמיים, ככה עד שמגיעים ל7 או ל8. חותכים לעיגולים בעזרת חותכן, מניחים כפית מהמילוי במרכז ומקפלים לחצי עיגול.
את שולי הבצק מדביקים בעזרת מעט מים או מהדקים במזלג.
מבשלים במים רותחים ומומלחים כמו פסטה, עד שמוכן: כדקה אחרי שהם צפים. מסננים ומניחים בתבנית (אני הוצאתי מהמים עם כף מחוררת ישר לתבנית), מניחים כמה קוביות חמאה וגבינה מגורדת ואופים בחום הכי גבוהה עד להשחמת הגבינה.
מגישים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור בשנית.
כלצונס
לבצק:
500 גרם קמח
2 ביצים
כפית מלח
בין 3/4 כוס לכוס ורבע של מים
למלית:
250 גרם צפתית קשה
125 גרם צהובה מגורדת
125 גרם קשקבל מגורדת
    -> אפשר להחליף בכל תערובת גבינות קשות שרוצים, 500 גר' סה"כ<-
3 ביצים
לציפוי:
חמאה
צפתית מגורדת
הכנה:
1. מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים קמח ביצים ומלח. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים לבצק אחיד, נוח לעבודה ולא דביק. מפסיקים להוסיף מים כשהבצק מגיע למרקם הנכון-רך ונוח לעבודה, לא דביק. עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח במקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
3. לאחר המנוחה: מרדדים את הבצק לעובי הכי דק שאפשר. אם משתמשים במכונת פסטה, מרדדים לעובי מספר 7 (הוראות לרידוד במכונה בפוסט למעלה). קורצים עיגולים מהבצק, מניחים מלית במרכז העיגול ומקפלים לחצי עיגול. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח לבישול הרביולים. מבשלים את הכלצונס בנגלות עד כדקה אחרי שהם צפים. ממסננים אותם ומעבירים לתבנית, בלי לשטוף, מניחים קוביות חמאה ומפזרים בנדיבות גבינה. אופים עד שהגבינה משחימה. מגישים חם. טורפים הכל, ומוכנים למחמאות!
TIPS:
1. אפשר להכין מראש ולאפות בשנית, וגם לאפות פשוט לפני ההגשה.
2. אפשר לשנות את תערובת הגבינות שבפנים.
3. לא חייבים לחכות איתם לשבועות! :)
בתיאבון, יובל (:






יום שני, 9 ביוני 2014

קאפקייקס אוריאו

 לחברה טובה שלי ומאד מיוחדת היה יום-הולדת, אז הכנתי לה את הקאפקייקס האלה: קאפקייקס וניל עם שברי אוריאו עם קרם מסקרפונה עשיר ופטל שחור. הקאפקייקס יצאו עשירים ונפלאים, ומאוד מקסימים ויפים. את המתכון לקאפקייקס כבר פרסמתי פה, וגם שם כתבתי את הבעייתיות שלי עם קאפקייקס וניל: אין כמעט מתכונים טובים של קאפקייקס וניל, אבל זה מצוין, והתוספת של האוריאו עושה לקאפקייקס רק טוב! כדאי לשמור אותם בטמפ' החדר (המקרר הופך אותם לגוש בטון) ולצפות מיד לפני ההגשה. את שלבי ההכנה של העוגה אפשר לראות פה, הפעם לא צילמתי.

קאפקייקס אוריאו בציפוי קרם מסקרפונה

מרכיבים:
112 גר' חמאה רכה
3 ביצים
0.75 כוס סוכר
 שקית א. אפיה 
קורט מלח
כפית תמצית וניל 
קצת פחות מרבע כוס חלב
255 גרם קמח
8 עוגיות אוריאו מרוסקות (מרסקים בתוך החבילה עם המערוך.)

לציפוי:
250 גרם מסקרפונה
250 מ"ל שמנת להקצפה
כף אבקת סוכר (או לפי הטעם)

לקישוט:
פטל שחור

הכנה:
1.מחממים תנור ל180 C. מקציפים (עם מקצף, לא וו גיטרה) חמאה וסוכר לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים מלח, וביצים ומקציפים. מוסיפים וניל ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים חלב ומערבבים להטמעה.
2. מוסיפים א. אפיה וקמח. נזהרים מערבוב יתר, ומערבבים רק לתערובת אחידה. מוסיפים אוריאו ומערבבים להטמעה.
3. מזלפים את התערובת לתבנית עד שהיא ממלאת שלשה רבעים מנפח כל שקע. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז קאפקייק יוצא עם פירורים לחים. מצננים ובינתים מכינים ציפוי:
4. מניחים מסקרפונה בקערת המיקסר ופותחים אותו בערבוב. מוסיפים אבקת סוכר ושמנת, ומקציפים לקרם יציב.
5. קישוט וציפוי: מזלפים תלוליות קרם על כל קאפקייק, ומקשטים בפטל שחור. שומרים את הקאפקייקס בטמפ' החדר, ואת הקרם במקרר, ומרכיבים לפני ההגשה.


יום שבת, 10 במאי 2014

פשטידת פסטה במחבת- עם בטטה וצנוברים.


פשטידת פסטה היא מאכל קל הכנה, מהיר וטוב לניצול שאריות. אז מה אם הייתי אומר לכם שאפשר להכין אותו אפילו יותר מהיר?
בספר של מיכל  אנסקי ראיתי שהיא עושה אותה במחבת- וישר התלהבת מהרעיון וחשבתי כמה חמוד זה להכין לביבות פשטידת פסטה קטנות, או "חביתת פסטה" במחבת. את הבלילה עשיתי הפעם עם פרומעז, חלומי ומוצרלה, שהן גבינות לא משתלטות, והפרומעז מצויין עם הבטטות שהכנסתי פנימה כדי לשדרג את הפשטידה. הבלילה מאוד גמישה וניתן להכינה עם כל גבינה אפשרית. לא כדאי לוותר על הבטטה והצנוברים! הם הופכים את הפשטידה לכזו טעימה.
קצצתי בטטות ומדדתי- אני ממליץ על כמות של בטטה אחת- כ190 גרם. קוצצים בטטה לקוביות קטנטנות ממש, מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל וישר לצלייה בתנור בחום הכי גבוה.
 בינתיים מכינים את הבלילה- מערבבים 2 ביצים עם פרומעז, חלומי, מוצרלה ומעט פרמזן ליצירת בלילה אחידה. מבשלים את הפסטה כך: מרתיחים את המים עם הרבה הרבה מלח. כשהם רותחים, מוסיפים פסטה ומערבבים. מערבבים תוך הבישול כל כמה דקות ובודקים: מוציאים פסטה אחת, טועמים ובודקים שהיא מבושלת. כשהיא מבושלת, מסננים, שמים שמן זית ומלח ומערבבים.
גם קולים צנוברים במחבת יבשה שמטלטלים מדי פעם, עד שהם משחימים מעט אך לא נשרפים.
 מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבלילה של הגבינות ומוסיפים פנימה את הבטטות הצלויות (משאירים קצת בצד להגשה) ואת הצנוברים (גם, שומרים קצת בצד להגשה).
משמנים מחבת ומוזגים את התערובת. אפשר  למלא בדיסקית פרומעז, כמו שעשיתי. מטגנים על אש נמוכה עד שהחלק התחתון משחים ומוכן.
הופכים את החביתה כך: מניחים צלחת על המחבת, והופכים בזהירות. אם שחום ומוכן, מחזירים למחבת הפוך. אם לא, מחזירים לעוד קצת טיגון.
מטגנים עד שמוכן משני הצדדים. (אפשר גם טיפה יותר שחום מהתמונה)
מגישים מיד עם בטטות צלויות וצנוברים.
פשטידת פסטה במחבת עם צנוברים ובטטות צלויות
מרכיבים:
לבטטות:
בטטה אחת (כ190 גרם)
שמן זית
מלח ופלפל
לבלילת הפשטידה:
2 ביצים
55 גרם פרומעז
20 גרם חלומי מגוררת
30 גרם מוצרלה מגוררת
מעט (כ2 כפות) פרמז'ן מגורר
חופן צנוברים

520 גרם פסטה מבושלת (כחצי חבילה פסטה לפני הבישול)

הכנה:
1. מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנטנות. מערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור ב230 מעלות עד שמשחים קצת והקוביות רכות.
3. קולים במחבת על אש נמוכה את הצנוברים ומטלטלים את המחבת מפעם לפעם, עד שמשחימים קצת. מערבבים את חומרי הבלילה. מוסיפים כמעט את כל הבטטות ואת הפסטה ומערבבים בעדינות.
4. מוזגים את הבלילה למחבת, ומטגנים על אש בינונית-נמוכה. מטגנים עד שמשחים- ואז הופכים לצלחת ומטגנים את הצד השני. מטגנים עד ששחום ומוכן, מגישים עם הבטטות שנשארו.
TIPS:
1. אפשר לשים גבינות אחרות, אני רציתי למשל במקום חלומי לשים קשקבל. אפשר לעשות תערובת גבינות קשות מגורדת עד 200 גרם גבינות.
2. לא חייבים לשים בטטות וצנוברים, ולחילופין ניתן לשים תוספות אחרות (פטריות צלויות וכד'). אפשר גם לשים פקאן קלוי במקום צנוברים.
3. שאריות אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
4. אפשר לעשות לביבות קטנות.