יום רביעי, 20 בפברואר 2013

פסטה נועה

פסטה פשוטה, זריזה, וטעימה. זוהי פסטה שלאחר הבישול שלה מערבבים אותה בתבנית עם הרבה שמנת, הרבה מאד גבינה, בזיליקום (וזיתים בעיקרון, אבל אני לא אוהב זיתים), ואופים לרוטב קרמי של שמנת וגבינות מלוחות. הפסטה היא על שם בת הדודה שלי שהכי אהבת את הפסטה הזו, ואנחנו מכינים אותה לכבודה לאירועים מיוחדים אבל לא חייבים. זו פסטה מאוד קלה להכנה, טעימה וזריזה.
בתבנית שבה מתכוונים לאפות, מערבבים את חומרי הרוטב: שמנת, בזיליקום, מלח, פלפל וגבינות. הגבינות שמשתמשים בהן הן פטה וקשקבל.
מפוררים את הפטה היטב (או מגררים), ומגרדים את הקשקבל. מערבבים הכל לתערובת אחידה.
 מבשלים פסטה ומוסיפים לתערובת. מערבבים ואופים עד שהרוטב נהיה קרמי
אוכלים ונהנים. אם נשאר, שומרים במקרר ומחממים בתנור כשרוצים.
פסטה נועה
מצרכים:
חבילת פסטה, מבושלת (לא חייב חם), רצוי קצרה
500 מ"ל שמנת לבישול/להקצפה (לא מתוקה! שימו לב ששמנת מתוקה מכילה סוכר (32%) )
מלח ופלפל
עלי בזיליקום לפי הטעם
200 גרם פטה מפוררת
200 גרם קשקבל מגורר
אופציה: זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים
הכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים לרוטב בתבנית, ומוסיפים את הפסטה. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהרוטב קרמי. מגישים חם. כן, זהו.

TIPS:
1.אל תשנו כלום. זה מושלם כמו שזה. השינוי היחידי שמותר לעשות: להגיש עם גבינה מגוררת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!