יום חמישי, 20 באוגוסט 2015

פטוצ'יני עם שמן זית, צ'ילי, מרווה, מייפל ובטטה

לפני כמה חודשים הכנתי רביולי בטטה טריים עם חמאת מרווה, צ'ילי ומייפל. אצלינו בבית אנחנו מכינים בטטות עם שמן זית, צ׳ילי ומייפל מדי פעם וחשבתי שיהיה מגניב לנסות את שילוב הטעמים הזה גם במנת פסטה. הרביולי יצאו מעולים, אבל לא יפים במיוחד אז החלטתי שבפעם הבאה שאכין את המנה אצלם אותה ואעלה את המתכון לבלוג, מפני שהיא באמת היתה מוצלחת. בגלל שעבר הרבה זמן ולא הכנתי שוב את הרביולי (הם אמנם קלים להכנה, אך דורשים זמן) החלטתי לנסות להכין על בסיס אותו שילוב טעמים מנת פסטה על בסיס פסטה יבשה. הכנתי פטוצ'יני עם אליו-אוליו ובטטה והוספתי מייפל וצ'ילי. הפסטה הזו יצאה פשוט מעולה! כמו חגיגה לפה. יש גם מתוק, גם חריף וגם מלוח וביחד זה טעים ממש. כדאי לנסות!
פטוצ'יני עם שמן זית, צ'ילי, מייפל ובטטה
250 גרם פסטה פטוצ'יני יבשה
בטטה אחת (כ-250 גרם) מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל אחיד
כחצי כפית צ'ילי יבש (או יותר, לפי הטעם)
מלח ופלפל
שן שום כתושה (אם רוצים, אפשר להוסיף אפילו עוד 3 שיני שום)
כף-שתי כפות מייפל אמיתי, לפי הטעם
בין רבע לשליש כוס שמן זית
עלה מרווה
להגשה: צנוברים ופרמזן מגורר (לא חובה)
הכנה:
1. מערבבים את הבטטות עם מלח, פלפל, שן שום כתושה, מייפל וצ'ילי. בסיר קטן, מטגנים את הבטטות בשמן הזית על אש נמוכה עד שהבטטה מתרככת. דואגים לערבב את הבטטות מדי פעם, וכשלא מערבבים מומלץ לכסות את הסיר. כשהבועות רכות, מוסיפים מרווה וטועמים. אם צריך, מוסיפים צ׳ילי, מייפל, פלפל שחור או מלח. 
2. במקביל, מבשלים בסיר עם מים מומלחים ורותחים את הפסטה עד שהיא מבושלת עד למידה הרצויה (טועמים את הפסטה). מסננים את הפסטה ושומרים כחצי כוס ממי הבישול. מעבירים את הפסטה וקצת ממי הבישול לרוטב ומבשלים קצת עד שהפסטה מוכנה בדיוק במידה הנכונה. מגישים מיד עם מעט צנוברים (רצוי קלויים) ופרמזן.

בתיאבון! :)

אין תגובות:

פרסום תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!