יום חמישי, 18 ביולי 2019

פסטה עם סלסה קרה של עגבניות שרי ומוצרלה

אני אוהב חורף. אני אוהב שקר ושיש גשם, אני אוהב סוודרים, אני אוהב תותים, אני אוהב שאין יתושים וחרקים מבאסים. והקיץ השנה קשוח במיוחד! לצאת מהבית זה סיוט, חום נורא שלא מפסיק. אז בשביל להתנחם, הכנתי פסטה של כל מה שטוב בקיץ: פסטה עם סלסת עגבניות קרה (ועגבניות של קיץ זה הכי כיף!!) ומוצרלה טריה. זו הפסטה הכי קלה שיש, הכי מהירה והיא טעימה בטירוף. את הפסטה הכנתי אתמול בצהרים מהר מהר וחשבתי שזו תהיה הזדמנות טובה לצלם ולהעלות לבלוג ועל הדרך צילמתי את ההכנה שלה והעלתי לסטורי של חשבון האינסטגרם של שוקו חם. את הסטורי הזה, ועוד כמה אחרים שמרתי בהיילייטס של החשבון כדי שתוכלו תמיד לבקר ולראות את תהליך ההכנה!

פסטה עם סלסה קרה של עגבניות שרי ומוצרלה
250 גרם פסטה יבשה (הכי כיף פוזילי לדעתי, או רדיאטורי. עדיף קצרה)

סלסת עגבניות:
שני שליש כוס עגבניות שרי תמר קצוצות דק (כ20 עגבניות שרי תמר)
בזיליקום קצוץ דק (כשישה עלים)
בין חצי שן שום לשן שום שלמה, כתושה או מגוררת במיקרופליין 
פלפל שחר גרוס וצ'ילי גרוס
שמן זית, כמה כפות
מלח

כדור מוצרלה טרייה (אופציונלי)
כף פרמזן מגוררת דק (טחונה או במיקרופליין, אופציונלי)
פרמזן להגשה (אופציונלי)

הכנה:

  1. חממו בסיר רחב מים לבישול הפסטה עם המון מלח. כשהמים מבעבעים, הכניסו את הפסטה למים, ערבבו ובשלו עד שהפסטה אל-דנטה.
  2. בזמן בישול הפסטה, ערבבו את כל מרכיבי הסלסה מלבד המלח והגבינות בקערה גדולה שתכיל גם את הפסטה.
  3. כשהפסטה מוכנה: העבירו את הפסטה מהסיר אל העגבניות בעזרת מלקחיים או מסננת. שמרו את מי בישול הפסטה (לפחות כוס מהם). הוסיפו כף פרמזן, מוצרלה טרייה קרועה לחתיכות (אני שמתי חצי כדור) ומלח. ערבבו את הפסטה עד שהרוטב מצפה אותה. אם צריך, יש להוסיף עוד שמן זית או מי בישול כדי ליצור רוטב שיעטוף את הפסטה. תטעמו את הפסטה ותתקנו תיבול. בתיאבון ♥




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!