יום ראשון, 13 בדצמבר 2020

אטייף (קטאייף) מטוגנים במילוי קרם מלבי וריקוטה

 

נגיד שנזכרתם.ן ברגע האחרון ואין סופגניות. או ששכחתן.ם לקנות תפוחי אדמה ללביבות. שני אלה תירוצים סבבה לגמרי בשביל להכין את האטייף האלה, שמאוד קל ומהיר להכנה. אבל הסיבה הכי טובה היא שהאטייף הזה, שממולא בקרם מלבי וריקוטה, מטוגן ומוגש עם הרבה סירופ סוכר עם מזהר (מי פריחת הדרים-מי זהר) הוא פשוט נהדר! כשתקחו ביס מאטייף חם קודם כל תרגישו את המעטפת הפריכה ואז מילוי חלבי ועדין שפורץ החוצה, ולאורך כל הדרך תהיה המתיקות  של סירופ הסוכר עם ארומה של פריחת הדרים. גם אם זה היה לוקח יום הכנה שלם הייתי ממליץ, אבל ההכנה של הבלילה לוקחת חמש דקות, בזמן ההתפחה תכינו קרם מלבי, תצננו אותו ותשטפו כלים ואז תוכלו להתחיל להכין את הפנקייקים, למלא ולטגן. אם תהיו יעילים תוכלו לסיים את ההכנה של האטייף ב45-50 דקות. אבל תנו לכם.ן שעה-שעה ורבע לפחות, שתכינו בנחת. גם שעה-שעה ורבע זה מעט :) ועוד בונוס: אפשר לקצר אפילו יותר את תהליך ההכנה ולמלא רק בריקוטה! כמובן שריקוטה ביתית זה הכי הכי טוב בשביל זה אבל אם אנחנו בענייני קיצור זמן אז ריקוטה מסוננת מהסופר שטעימה לכן.ם תתאים בול. אפשר גם, כמובן, למלא באגוזים ולהכין פרווה. קיצור, אני מתבלגן פה: זה מטוגן שממש קל להכין, מהר להכין, טעים לאכול ויפה לראות. 

אטייף מטוגן במילוי קרם מלבי וריקוטה (10-11 אטייף, תלוי בגודל)

בלילת אטייף:

כוס קמח (140 גרם)

כוס מים, חלב או תערובת (240 מ"ל)

רבע כפית סוכר

קורט מלח

4 גרם שמרים יבשים


מילוי מלבי וריקוטה:

300 מ"ל חלב

30 גרם קורנפלור

5 גרם (חצי כף) סוכר

כחצי כף מי זהר, או כמה טיפות תמצית מי זהר

180-300 גרם ריקוטה מסוננת, עדיף ביתית, לפי הטעם (מינימום 180 גרם)


סירופ סוכר:

שלושת רבעי כוס סוכר

חצי כוס מים

מי זהר, שתי כפות או לפי הטעם (או כמה טיפות של תמצית מזהר בזהירות)


שמן צמחי לטיגון


הגשה:

פיסטוק קצוץ

עלי פרחים (ורדים או שושנים) מיובשים-לא חובה.

הכנה:

  1. בלילת אטייף: ערבבו קמח, מלח, סוכר ושמרים יבשים. הוסיפו חצי מהנוזלים וטרפו נמרצות, אם יש בלנדר- אפשר ורצוי. אבל לחלוטין אפשר במטרפה, אני הפעם הכנתי עם מטרפה. כשהבלילה אחידה המשיכו לטרוף ולהוסיף נוזלים בהדרגתיות תוך כדי עד שתגיעו למרקם הרצוי: מרקם של בלילת פנקייק, מעט סמיך. כסו את הקערה במגבת לחה ותנו לבלילה לנוח במקום חמים (אפשר אפילו בתנור על 30 מעלות) לכשלושים דקות. בינתיים, תכינו את המילוי.
  2. מילוי: בקערה קטנה ערבבו את הקורנפלור עם מעט מהחלב עד שהוא נמס לחלוטין. בסיר קטן ערבבו את תמיסת הקורנפלור, הסוכר והחלב. על אש נמוכה או בינונית נמוכה בשלו את התערובת תוך כדי ערבוב עד שהיא מאוד מסמיכה. הסירו מהאש, ערבבו עם מי הזהר ותטעמו. לצינון מהיר מרחו על מגש רחב וערבבו כל כמה זמן עד שהמלית צוננת. העבירו לקערה, ערבבו במטרפה, הוסיפו את הריקוטה וערבבו. תטעמו את המילוי ותוסיפו מי זהר אם תרצו. המתיקות של הקינוח מגיעה מסירופ הסוכר ולכן המילוי והבלילה לא יהיו מתוקים כמעט בכלל.
  3. סירופ סוכר: ערבבו בסיר את המים והסוכר (מומלץ: כמה טיפות מיץ לימון שיעזרו למנוע יצירת קריסטלים של סוכר) והביאו לרתיחה על הכיריים. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל עוד כ1-2 דקות עד שמעט מסמיך. הוסיפו מי זהר והניחו בצד.
  4. פתחו בערבוב את בלילת האטייף. אם הבלילה מעט סמיכה מדי אפשר להוסיף מעט מים או חלב ולערבב. לרוב הבלילה מסמיכה מעט בהמתנה. אם הבלילה דלילה מדי אפשר גם להוסיף מעט קמח. במחבת נונסטיק טגנו את הבלילה: הניחו כף-כף וחצי מהבלילה ושטחו עם גב הכף ליצירת מעין פנקייק דק, בקוטר של כף יד ממוצעת בערך. מטגנים את האטייף רק מצד אחד, עד שהצד העליון יבש למגע (דביק, אבל אין בלילה לא מבושלת) ומלא בועות. הניחו את האטייף בצמדים על משטח לצינון, כך שכל זוג צמוד בצד העליון של ה"פנקייקים", כלומר, זה שלא נגע במחבת. כך הוא לא יתייבש.
  5. מלאו את האטייף בקרם בעזרת כף או שק זילוף: הניחו מהקרם במרכז האטייף. קפלו כל עיגול לשניים והצמידו את השוליים. אני הפעם עברתי עם מזלג כדי לוודא שהשוליים אטומים. האטייף מוכנים לטיגון.
  6. במחבת גדולה מזגו שמן צמחי נטול טעם (תירס, זרעי ענבים...) לטיגון רדוד. טגנו כ2-3 דקות מכל צד, עד ששחום-זהוב יפה וקראנצ'י משני הצדדים. ספגו בנייר סופג, מזגו סירופ סוכר בנדיבות. קשטו בפיסטוק קצוץ ופרחים מיובשים והגישו. בתאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!