יום שבת, 17 בדצמבר 2011

פנה ברוטב שמנת

פסטה כמו שבטח גיליתם, היא מאכל שאני מאוד אוהב. ורוטב שמנת זה הרוטב הראשון לפסטה שהסכמתי לאכול (כי קטשופ זה לא רוטב) . רוטב שמנת זה ממש כיף, ואפשר ממש לשנות אותו- אם רוצים אותו פחות מתובל משמיטים אגוז מוסקט ומעט פלפל, אם רוצים אותו עם עשבי תיבול אחרים אפשר. בכלל, זה אחד הרטבים האהובים עליי. הנה המתכון שלי לרוטב שמנת עשיר, קרמי, עוטף וטעים!

   
פסטה ברוטב שמנת
מה צריך:
חצי קילו פסטה
370 מ"ל שמנת לבישול או להקצפה
1-2 שיני שום, חתוכות
בערך 20 גרם חמאה (או יותר אם רוצים)
מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון (קמצוץ או לפי הטעם)
עלה או שניים של בזיליקום/מעט טימין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
20 גרם קשקבל מגוררת, או פרמזן מגוררת
פרמזן מגוררת להגשה
איך להכין:
1. מרתיחים בסיר מים עם מלח. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב:
2. בסיר קטן, מניחים חמאה ושום ומחממים להמסה. מטגנים מעט את השום. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מוסיפים טימין (אם מוסיפים בזיליקום אז רק לפני שמוסיפים את הפסטה לרוטב)
3. כשהמים רותים מוסיפים את הפסטה. דואגים לערבב את הפסטה כל כמה זמן. כשהפסטה מבושלת (טועמים) שומרים כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
4. מוסיפים גבינה מגורדת לרוטב ומערבבים מעט להמסה. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. מוסיפים מעט ממי הפסטה ומבשלים עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי והפסטה מוכנה. 


בתיאבון! יובל (:

יום שבת, 10 בדצמבר 2011

טראפלס

אתם בטח מכירים אותו בתור ציפוי, ובתור מילוי. אבל בתור כדורים אתם לא. אז זהו שכן- טראפלס, זה כדורי גנאש. 
אז אם אתם לא ידעתם מה זה טראפלס, עכשיו אתם יודעים. ואם תכינו כאלה, כולם יאהבו אתכם לתמיד.
טראפלס- הכדורים הנימוחים האלה שנמסים בפה שלך בביס. מתחילים מהמרירות הבלתי נסבלת של הקקאו-ואז ישר עובר למתיקות המדהימה הזו.  זה כיף טראפלס.
אז כמו שאמרנו-הבסיס של טראפל זה גנאש. מה זה? טוב, גנאש זה פשוט שוקולד מומס עם שמנת מתוקה.
מאוד חשוב איכות השוקולד- בגלל שהוא עיקר הטעם. אז תעשו טובה ותקנו שוקולד שכיף לכם לאכול. (לינט!!!!)
את השמנת מביאים לסף רתיחה (כאן הוספתי 2 כפיות גדושות של קפה נמס). ומה זה? זה כשהשמנת עוד לא רותחת, יש בועות בצדדים, והיא חמה.
יוצקים את השמנת על השוקולד, ודוחפים את השיוקולד מתחת לשמנת עם כף. ממתינים חצי דקה-דקה שהשוקולד יתחיל לימוס מעצמו. 
אחרי זה מערבבים אם מזלג (או מטרפה- שזה יותר טוב) עד שהתערובת דלילה אחידה ומבריקה.
וזה גנאש! מוסיפים קורט ( או שתיים. או שלוש.) של מלח ומערבבים. וזה הבסיס לטראפלס.
יש גושים בגנאש שלא נמסים? מניחים על באן מרי (כתוב בפוסט של טורט האתרוג מה זה- ) וממיסים.
שופכים לתבנית. את התבנית מקררים לילה שלם במקרר-מכוסה.
במקרר הגנאש מאבד מהברק, מצטמק, ומתקשה. חותכים את הגנאש לריבועים שווים 


ומצפים! אם אתם לא אוהבים את הקטע של הקקאו המריר תחליפו באבקת סוכר - אבל לדעתי זה פחות יפה וטעים.
כל ריבוע מכדררים לכדור גנאש . אם אתם משקיענים כמוני אתם יכולים לעשות צורה של לב במקום, הנה ככה:
משטחים את הכדור ומכווצים פינות. מחליקים צדדים. הלב לא חייב להיות מושלם, הקקאו גורם לו להיות יותר יפה.
שמים בקערת הקקאו ומצפים מכל הצדדים.
את הטראפלס המוכנים מניחים בצלחת ומעבירים אח"כ למקרר.

תותים הם כמובן לא חובה, אבל הם משתלבים מעולה עם הטראפלס. חוצים לחצאים ולא מסירים את העוקץ כי זה יפה ככה.
מסדרים על צלחת. מתחת לטראפלס שמים קקאו כדי שזה יתמזג עם הצבע של הצלחת. בצד השני שמים תותים. אוכלים בביס אחד גם וגם.
אפשר גם לשים בשקיות צלופן כמה ולקשור בסרט ולהביא למי שאוהבים. בתיאבון! 
טראפלס שוקולד חלב וקפה
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות גדושות של קפה נמס
450 גרם שוקולד חלב איכותי
קורט מלח
קקאו , לציפוי (כחצי כוס)

1. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים מלח.
2. מביאים לסף רתיחה שמנת וקפה. יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.
3. יוצקים לתבנית ומקררים במקרר ללילה
4. מכדררים כדורי גנאש, או מעצבים לצורות. מצפים בקקאו. 
5. מגישים (כדאי לצד תותים)

TIPS
את הקפה אפשר להחליף בכל תבלין יבש אחר שתבחרו (צ'ילי, מלח, קינמון, קליפות תפוז מגוררות..) . לא לשים חומרים נוזליים- יהרוס את מרקם השוקולד. (למשל- במקום תמצית וניל-מחית וניל)

אם אתם לא רוצים קפה אתם יכולים להשמיט. אם אתם רוצים שוקולד מריר תמירו בכמות זהה.

את הציפוי אפשר להחליף בכל דבר אחר שרוצים (אבקת סוכר, שוקולד מגורר, סוכריות) אבל הכי כיף לצפות בקקאו, הניגוד בין המרירות למתיקות זה הכיף הכי גדול שלהם.

בתיאבון (:

יום שני, 28 בנובמבר 2011

פסטה עם פסטו

פסטה זה דבר טעים. בזיליקום זה תבלין אהוב עליי. השילוב של שניהם לא יכול להיות רע!
אז הנה מתכון לממרח מעלי בזיליקום שאפשר למרוח על הלחם, להוסיף לרטבים וגם להוסיף לפסטה כמה כפות בתור רוטב בפני עצמו: פסטו בזיליקום.
אז מה הרוטב הזה דורש? כמות ענקית של בזיליקום, כמה שיני שום, צנוברים, המון שמן זית, ופרמז'ן.
רוטב פסטו בזיליקום
מצרכים:
2 כוסות דחוסות של בזיליקום
2 שיני שום גדולות
2 חופנים נדיבים (רבע כוס) צנוברים
חצי כוס פרמזן מגוררת (כדאי אבל לא חובה)
חצי כוס שמן זית איכותי
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.טוחנים במעבד מזון בזיליקום, שום, מלח, צנוברים, ופרמזן.
בזמן הטחינה מוסיפים בזרזוף איטי שמן זית וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומוסיפים (אם צריך) לפי הטעם מלח, פרמזן, צנוברים ושום. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
2. אם רוצים עם פסטה: מבשלים במים רותחים ומומלחים 250 גרם ספגטי או לינגוויני ומערבבים מדי פעם עד שהפסטה מבושלת כמעט עד הסוף. שומרים ממי הפסטה ומסננים. מחזירים לסיר, מוסיפים כמה כפות של פסטו ומי בישול מהפסטה ומבשלים עד שהפסטה מבושלת בדיוק והפסטו הופך לרוטב קטיפתי. מגישים עם פרמזן מגוררת, צנוברים קלויים ועגבניות שרי חתוכות (לא חובה)

TIPS
יש אנשים שאוהבים פסטו שמנת, שעושים את זה ככה: 
מחממים לסף רתיחה חצי מיכל שמנת (125 מ"ל) , מוסיפים פסטו ומערבבים. מבשלים עם הפסטה.
בתיאבון! יובל