יום חמישי, 18 באפריל 2019

אגס חלוט במייפל וקינמון

אז כבר ערב החג, ועדיין אין קינוח? הנה הצעה לרגע האחרון! זה ממש קל, דורש מעט מאוד מרכיבים וטעים באופן מפתיע. ההכנה? לקלף אגסים, לחלוט בסיר של רוטב מייפל עם קינמון ומעט אמרטו, לצמצם את הרוטב ולצנן. ההמלצה שלי: להגיש עם קצפת לא ממותקת (או בתמונה: קרם מסקרפונה וריקוטה) ושקדים קצוצים קלויים. זה מלגמרי מאזן את המרקמים והטעמים. חג שמח :)

אגס חלוט במייפל וקינמון עם קרם מסקרפונה וריקוטה ושקדים קלויים
מרכיבים:
לאגסים:
4 אגסים קלופים (אפשר גם לחצות ולגלען, זה אולי אפילו יפה יותר)
2 כוסות וחצי מים
רבע כוס ליקר אמרטו (לא חובה)
חצי כוס מייפל טבעי
קינמון טחון לפי הטעם, או מקל קינמון
לקרם:
200 גרם ריקוטה
200 גרם מסקרפונה
מעט אבקת סוכר
לשקדים:
שקדים מולבנים פרוסים או שלמים (בערך חצי כוס)
מעט סוכר (כחצי כפית)
הכנה:

  1. בסיר קטן בשלו את המים, המייפל, הקינמון והאמרטו עד שהרוטב מגיע לרתיחה עדינה. בשלו את האגסים בסירופ על אש נמוכה עד לריכוך מלא. העבירו את האגסים לקופסה. צמצמו את הרוטב מעט ומזגו על האגסים. צננו אותם ושמרו במקרר.
  2. במחבת קטנה ויבשה על חום בינוני, תקלו את השקדים עד שיתחילו להשחים. הוסיפו מעט סוכר וערבבו. צננו את השקדים על נייר אפייה.
  3. קרם: הקציפו (ידנית או במיקסר) את הריקוטה עד שהיא הופכת לקרם. הוסיפו את המסקרפונה והקציפו לאיחוד. אפשר להמתיק במעט אבקת סוכר.
  4. הגשה: הניחו אגס על הצלחת והגישו עם סירופ נוסף (אפשר לצמצם עוד לאחר הצינון לקבלת רוטב סמיך), קרם גבינות ושקדים קלויים. בתיאבון ופסח שמח! :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!