יום שני, 11 באפריל 2016

מילקי מייפל: פטיסייר מייפל, קצפת, תות ופקאן.

עדיין חושבים/ות על קינוח לפסח? נסו את הדבר המהמם הזה: כוסות של קרם פטיסייר-מייפל טעים טעים עם קצפת עדינה. קינוח יפה, קל להכנה וטעיםםם! ממש טוב לחובבי מייפל. ואפשר להתפרע עם הקישוטים. אני פיזרתי פקאן קצוץ ותותים אבל אפשר גם בננות, תלתלי שוקולד מריר, תפוח קצוץ לקוביות ובעצם כמעט כל דבר! נסו, זה טעים.
מילקי מייפל
לפטיסייר:
500 מ"ל חלב (אפשר חלב שקדים או חלב קוקוס)
4 חלמונים
כפית מחית וניל
50 גרם קורנפלור
140 גרם מייפל
לקצפת:
530 מ"ל שמנת להקצפה (או קצפת מקרם קוקוס. אפשר גם שמנת צמחית אבל זה לא טעים!)
כף מייפל
חצי כף אבקת סוכר
לקישוט:
תותים חתוכים לקוביות, פקאן קצוץ.
אפשר גם: פסיפלורה, תלתלי שוקולד מריר (מקולפים בעזרת קולבן), פרוסות בננה, תפוח ירוק חתוך לקוביות...
הכנה:
1. קרם פטיסייר: בקערה מערבבים חלמונים וקורנפלור לתערובת אחידה. מוסיפים מייפל ומערבבים. בסיר קטן מחממים חלב ווניל לסף רתיחה. מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים במזיגה איטית תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את תערובת החלמונים (מומלץ לסנן במסננת דקה) ומבשלים על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם סמיך. מצננים את הקרם לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד לשימוש. לצינון מהיר אפשר לערבב במיקסר עם וו גיטרה עד שהקרם הצטנן לגמרי.
2. קצפת: מקציפים יחד את כל חומרי הקצפת, ממש לפני ההרכבה.
3. הרכבה: פותחים בערבוב עם מטרפה את הפטיסייר. לאחר פתיחת הקרם מקפלים אליו שליש מהקצפת (אפשר גם להקציף יחד במיקסר). מעבירים לשק זילוף ומזלפים את הפטיסייר לתוך שש כוסות קינוח. מעל קרם המייפל מזלפים את הקצפת. מקשטים ומגישים. אם לא מגישים מיד, מכסים בניילון נצמד ושומרים בקירור.

בתיאבון וחג שמח! יובל.


יום שישי, 1 באפריל 2016

בראוניז שיש עם עוגת גבינה, שוקולד לבן מקורמל ובייגלה

חטיפים מלוחים! זה חומר הגלם שנבחר לכבוד האחד באפריל ב"כחומר ביד הבלוגר". אני מתתת על מלוח ועל חטיפים מלוחים! אבל לא בקינוחים שלי.. אבל אני מאוד מאוד אוהב בייגלה ושוקולד, אז ידעתי די מהר שאכין בראוניז עם בייגלה. אבל הייתי נורא נורא עמוס ולא היה לי זמן, אז הספקתי ברגע האחרון לרקוח בראוניז עם ערבולי עוגת גבינה, חתיכות שוקולד לבן מקורמל ובייגלה. למרות התמונות הפחות טובות, תאמינו לי ששילוב הטעמים מעולה ושזה יצא רך ועשיר וטעים! והמתוק מלוח של הבייגלה והשוקולד-שילוב שלא מהעולם הזה!
בראוניז שיש עם עוגת גבינה, שוקולד לבן מקורמל ובייגלה
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
170 גרם חמאה
150 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
100 גרם קמח
לשיש עוגת גבינה:
125 גרם גבינה לבנה 5%
חלמון
10 גרם קורנפלור
10 גרם סוכר
לתוספות:
70 גרם שוקולד לבן מקורמל*
בייגלה עם מלח

הכנה:
1. חממו תנור ל180 מעלות צלסיוס. בינתיים הכינו את הבראוניז: המיסו ביחד חמאה ושוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עם ערבוב ביניהם, עד שכל השוקולד מס. טרפו פנימה את הסוכר. הוסיפו תוך ערבוב מהיר את הביצים, אחת אחת, לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו קורט מלח וקמח וערבבו רק עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה נפרדת ערבבו את כל חומרי שכבת עוגת הגבינה. מזגו לתבנית משומנת בגודל 20*35 את בלילת הבראוניז. מזגו תלוליות של בלילת הגבינה על הבראוניז ושיישו בעזרת סכין. פזרו חתיכות שוקולד לבן מקורמל ובייגלה (את הבייגלה רצוי לסדר לפי ריבועים, לא נוח לחתוך את הבראוניז עם הבייגלה). אפו את התערובת כ20 דקות עד שהבראוניז יציבים אך לחים.

*שוקולד לבן מקורמל מכינים בבית ואם אין כח להתעסק עם זה אז אפשר לוותר. הנה שני מדריכים להכנת שוקולד לבן מקורמל.
אחד באפריל שמח, ואל תשכחו לראות מה הכינו שאר המשתתפות והמשתתפים באתגר!

יום ראשון, 20 במרץ 2016

זנגולה

עוד שניה פורים, ובשבוע שעבר (למרות שלא היה לי זמן בכלללל) ביליתי המון זמן במטבח. הכנתי משלוח מנות להחלפת משלוחי המנות השנתית של עוגיו.נט ובו אזני המן מעולותתת במילוי פאי פקאן (מתכון יעלה בקרוב), שברי שוקולד (חלב ולבן מקורמל) ובייגלה, מאפינס בננה-פקאן ומייפל, מרמלדה תפוז וזנגולות: ממתק פורימי עיראקי מטוגן מבצק שמרים וספוג בסירופ סוכר עם דבש. אצלינו במשפחה פחות אוהבים דבש, אז הכנתי סירופ סוכר רגיל עם מי ורדים וקצת מיץ לימון, אבל אפשר להכין גם עם דבש או סילאן. השבלולים הזהובים והדביקים האלה אמנם תמימים למראה אבל הם פשוט מופלאים: כשנוגסים בהם מגלים כמה שהם עסיסיים מבפנים וכמה שהם קראנצ'ים מבחוץ, והטעמים של הורדים ושל הלימון-תענוג! קיצור, תכינו את זה לפורים. זה מדהים.
זנגולה
מרכיבים:
חצי קילו קמח
25 גרם שמרית
3 כוסות מים וחצי (כמות המים מחולקת לחצי כוס, חצי כוס, ושתי כוסות וחצי)
כף סוכר
קורט מלח
לסירופ:
שלוש וחצי כוסות סוכר
שתי כוסות ושליש מים
מיץ לימון ומי ורדים לפי הטעם (אם רוצים, בערך חצי כוס דבש או סילאן)
הכנה:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, שמרים, סוכר ומלח ומוסיפים תוך כדי ערבוב שתי כוסות וחצי מים. מעבדים כחמש דקות. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. מחזירים למיקסר, מערבבים ומוסיפים עוד חצי כוס מים. מעבדים שתי דקות. מכסים ומתפיחים עד להכפלה (את ההתפחה הזו אפשר לעשות במקרר למשך הלילה).
3. מערבבים את הבצק עם וו הגיטרה ומוסיפים את חצי הכוס האחרונה של המים עד לקבלת בלילה יחסית דלילה, קצת יותר דלילה מבלילת פנקייק.
4. מחממים במחבת שמן צמחי לטיגון חצי עמוק ובינתיים מכינים סירופ סוכר: מבשלים לרתיחה סוכר ומים (אם מכינים עם דבש: אז גם דבש). מבשלים את הסירופ ברתיחה כחמש דקות ומסירים מהאש. מוסיפים מיץ לימון (בערך רבע לימון) ומי ורדים (כמה כפות) לפי הטעם.
5. מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ (הגדילו מעט את החור בעזרת מספריים) ומזלפים שבלולים אל תוך השמן. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים כל זנגולה מהשמן, מנערים מעט ע"מ להפטר מעודפי השמן ומעבירים לסיר עם הסירופ החם לטבילה קצרה של כמה שניות (למרות שלפעמים השארתי לכחמש עשה שניות ועדיין הן היו טעימות). מגישים אחרי צינון קצר כשהן עוד חמימות. אם נשארות, ניתן לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר, אבל הן במיטבן ביום הטיגון.

פורים שמח! יובל :)