יום שבת, 8 באפריל 2017

מקרון תפוז

אוקיי, בודאות, אלה המקרונים הכי טעימים שהכנתי. ואולי גם הכי טעימים שתאכלו! תמיד לקראת פסח העוגיות האלה מקבלות מעמד של כבוד בתור עוגיות מפוארות ומרהיבות שהן גם כשרות לפסח ונטולות גלוטן. אז כדי להפרד מהחורף ולכבוד הפסח הכנתי מקרונים עם מלית שוקולד לבן ותפוז, שהיא מתוקה וחמצמצה בדיוק במידה. המקרונים יצאו במרקם המושלם ויש להם טעם נהדר.
מקרון תפוז כ75 עוגיות סנדוויץ'
לעוגיות:
200 גרם סוכר
60 מ"ל מים
75 גרם חלבון ביצה
200 גרם אבקת סוכר
200 גרם אבקת שקדים (לאחר ניפוי שלוש פעמים)
75 גרם חלבון ביצה
גרידה מתפוז אחד
מעט צבע מאכל כתום, ג'ל
לקרם:
500 גרם שוקולד לבן
63 גרם שמנת מתוקה
63 גרם מיץ תפוז
גרידה משני תפוזים
מעט צבע מאכל כתום
הכנה:
  1. גנאש תפוז: הניחו בקערה חסינת חום את כל חומרי המלית. הניחו את הקערה מעל סיר עם מים חמים כך שתחתית הקערה לא תגע במים והקערה תתחמם מהאדים בלבד. חממו את התערובת תוך כדי ערבוב עד שמתקבל גנאש אחיד. העבירו לקופסה ושמרו במקרר עד להתייצבות, או צננו עד לקבלת מרקם נוח לזילוף.
  2. מקרונים: הניחו 75 גרם חלבון בקערת מיקסר. חברו וו הקצפה. בסיר קטן, חממו יחד סוכר ומים. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 109 מעלות צלסיוס, התחילו להקציף את החלבון במהירות גבוהה. כשהסירופ מגיע ל118 מעלות, מזגו אותו בזרם אחיד על החלבון בזמן ההקצפה. הקציפו את המרנג עד לקבלת מרנג יציב ועד שהוא מצטנן לחלוטין. העבירו את המרנג לקערה אחרת (או שתחליפו את קערת המיקסר). בקערת המיקסר הניחו אבקת שקדים, אבקת סוכר, קליפת תפוז וצבע מאכל (את האבקות שקלו לאחר ניפוי של שלוש פעמים. אם תרצו אפשר לנפות פעם אחת ולטחון יחד במעבד מזון לאחר מכן). הוסיפו 75 גרם חלבון ועבדו עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. זכרו שעם המרנג והאפייה הצבע דוהה מעט. הוסיפו שליש מהמרנג לתערובת השקדים ועבדו עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה. קפלו פנימה ידנית את שאר המרנג. חשוב לקפל עד להגעה למרקם הרצוי: תערובת אחידה שניתן לזלף (לא נוזלית מדי) אבל נוזלית מספיק כדי להפטר מה"שפיץ" של הזילוף. 
  3. העבירו את התערובת לשק זילוף עם פיה חלקה וזלפו עיגולים בקוטר 3-3.5 ס"מ על תבנית מרופדת במשטח סיליקון או נייר אפיה (רצוי לזלף על נייר אפיה שמסומנים עליו מעגלים). טפחו את המגש על שולחן כדי להוציא בועות אוויר שאולי כלואות במקרונים. הניחו את המקרונים לכחצי שעה בטמפ' החדר עד שהם מקבלים קרום יבש. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות צלסיוס לשש דקות, סובבו את המגש ואפו עוד 2-4 דקות. לאחר צינון מלא, הפרידו את העוגיות מהמשטח והצמידו זוגות מתאימים. זלפו מעט מלית על מקרון אחד מכל זוג, או כדררו "טראפלס" מהמילוי והניחו על מקרון אחד מכל זוג. הצמידו את העוגיות ושמרו בכלי אטום במקרר עד ליצוב של הקרם ולספיגת טעמים. 
והנה עוד אפשרויות לקינוחים ולעוגות לפסח:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!