יום שני, 26 בספטמבר 2011

פנקייקס

יש המון מתכונים לפנקייקס, הבעיה איתם הם שחלקם צמיגיים וחסרי טעם.
הפנקייקס האלה טעימים, באחריות!

קודם כל מערבבים קמח סוכר מלח ואבקת אפיה, ואז מערבבים אותם בעזרת מטרפה עם ביצים
כבר כאן נזהרים מערבוב יתר- כל ערבוב ייצר עוד גלוטן שתורם לבצקי שמרים, אבל לא לעוגיות ובמיוחד לא לבלילות.
מוסיפים לאט לאט את החלב והוניל בזמן הערבוב. מוסיפים חמאה, מערבבים, ויש בלילה!
חותכים פירות טעימים ומקציפים קצפת
ממיסים מעט חמאה במחבת , ואליה שופכי מהבלילה של הפנקייקים, יוצרים פנקייקים קטנים, והופכים כשהצד השני מתקשה
בהתחלה הפנקייקים לא ישחימו, וזה בסדר.

מסדרים אותם בצלחת ומפדרים באבקת סוכר
מגישים לשולחן עם מה שרוצים: פירות חתוכים , מייפל אמיתי, גנאש שוקולד, קצפת...
כל אחד ייקח פנקייקים לצלחת ויסדר עם מה שירצה (:
וזהו. בתיאבון!
פנקייק'ס/ אהרוני -חד גבה
מצרכים:
2 כוסות קמח+2 כפיות אבקת אפיה/2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר/סוכר וניל
קורט מלח
4 ביצים
כוס חלב+כוס שמנת מתוקה/2 כוסות חלב
30 גרם חמאה מומסת 
כפית תמצית וניל

מעט חמאה לטיגון

הכנה:
1מערבבים קמח תופח, סוכר, מלח וביצים לתערובת אחידה. 
2.מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב, ואחריו מוסיפים את החמאה והוניל. מערבבים.
3. ממיסים מעט חמאה לטיגון במחבת ומטגנים את הפנקייקים מכל צד.
4.מגישים עם אבקת סוכר

מומלץ להגיש עם קצפת , מייפל אמיתי, ופירות חתוכים.

קצפת
500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה לקצפת
2 כפות סוכר/אבקת סוכר

הכנה: מקציפים מביקסר חשמלי להתייצבות. אפשר גם ידנית, כאשר מכניסים לפריזר את הקערה והמטרפה. הצעות לקצפת כזו יש באתר בצק אלים בפוסט הזה
בתיאבון!


2 comments:

  1. אהבתי! D :
    אני אכין אותם בקרוב, המתכון בנוי ממש יפה ומוסבר היטב XD
    רק דבר אחד...
    לא כתבת מתי מוסיפים ביצים כששמת את המתכון עם התמונות.
    תעלה עוד מתכונים! D:

    השבמחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!