יום שני, 26 בספטמבר 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות זה כיף גדול. צנצנת מלאה בעוגיות קטנות וטעימות, וכל כמה זמן אפשר לבוא ולגנוב אחת. עוגיות שוקולד צ'יפס הן רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ, ואני אוהב אותן. לפעמים אני אופה אותם בלי שוקולד צ'יפס, באמת!

מתחילים בהקצפה של חמאה וסוכר עם וו גיטרה, או ידנית, גם אפשרי.
אחרי זה מוציפים ביצים ווניל ומערבבים.
מוסיפים קמח וסודה לשתיה, מערבבים לבצק טעים. מוסיפים שוקולד קצוץ כמה שהולך, משהו כמו 100-200 גרם
מכדררים את הבצק לכדורים קטנים של בצק. ומשתדלים לא לאכול. ועדיין לא...
עכשיו נועצים בכל כדור בצק עוד קצת שוקולד ואופים
אחרי הצינון- אוכלים.
עוגיות שוקולד צ'יפס/קרין גורן
מרכיבים:
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום כהה (אפשר להחליף בסוכר לבן)
2 כפיות תמצית וניל
2 ביצים
2 וחצי כוסות קמח
כפית סודה לשתיה 
קורט מלח
כ200 גרם שוקולד קצוץ
הכנה:
1. מקציפים (ידנית או במיקסר עם וו גיטרה) חמאה וסוכרים לתערובת אוורירית.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים להטמעה.
מוסיפים וניל ומערבבים. 
3.מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתיה , מלח, ושוקולד צ'יפס. היזהרו מערבוב יתר.
4.מסדרים באופן מרווח על נייר אפייה. אופים בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהן מתחילות להשחים. מצננים. אוכלים ונהנים.

בתאבון!

עדכון 13/11/2013- עודכנו התמונות!
חלקן הוחלפו, וגם כמה הוספו.

8 תגובות:

  1. מה דעתך על העוגיות האלה? כדאי להכין אותן?

    השבמחק
    תשובות
    1. אם הייתי חושב שהן לא טובות, לא הייתי מעלה אותן (:

      מחק
  2. לאחר ששמים את העוגיות אחרי שעשינו מהם עיגולים מועכים אותה טיפה לפני שמכניסים לתנור?

    השבמחק
  3. איזה שוקולד אתה מציע להשתמש? חלב או מריר?

    השבמחק
  4. קמח תופח או רגיל?...

    השבמחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!