פסטה כמו שבטח גיליתם, היא מאכל שאני מאוד אוהב. ורוטב שמנת זה הרוטב הראשון לפסטה שהסכמתי לאכול (כי קטשופ זה לא רוטב) . רוטב שמנת זה ממש כיף, ואפשר ממש לשנות אותו- אם רוצים אותו פחות מתובל משמיטים אגוז מוסקט ומעט פלפל, אם רוצים אותו עם עשבי תיבול אחרים אפשר. בכלל, זה אחד הרטבים האהובים עליי. הנה המתכון שלי לרוטב שמנת עשיר, קרמי, עוטף וטעים!
פסטה ברוטב שמנת
מה צריך:
חצי קילו פסטה
370 מ"ל שמנת לבישול או להקצפה
1-2 שיני שום, חתוכות
בערך 20 גרם חמאה (או יותר אם רוצים)
מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון (קמצוץ או לפי הטעם)
עלה או שניים של בזיליקום/מעט טימין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
20 גרם קשקבל מגוררת, או פרמזן מגוררת
פרמזן מגוררת להגשה
איך להכין:
1. מרתיחים בסיר מים עם מלח. בינתיים מתחילים להכין את הרוטב:
2. בסיר קטן, מניחים חמאה ושום ומחממים להמסה. מטגנים מעט את השום. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מוסיפים טימין (אם מוסיפים בזיליקום אז רק לפני שמוסיפים את הפסטה לרוטב)
3. כשהמים רותים מוסיפים את הפסטה. דואגים לערבב את הפסטה כל כמה זמן. כשהפסטה מבושלת (טועמים) שומרים כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
4. מוסיפים גבינה מגורדת לרוטב ומערבבים מעט להמסה. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. מוסיפים מעט ממי הפסטה ומבשלים עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי והפסטה מוכנה.
2. בסיר קטן, מניחים חמאה ושום ומחממים להמסה. מטגנים מעט את השום. מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מוסיפים טימין (אם מוסיפים בזיליקום אז רק לפני שמוסיפים את הפסטה לרוטב)
3. כשהמים רותים מוסיפים את הפסטה. דואגים לערבב את הפסטה כל כמה זמן. כשהפסטה מבושלת (טועמים) שומרים כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
4. מוסיפים גבינה מגורדת לרוטב ומערבבים מעט להמסה. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים. מוסיפים מעט ממי הפסטה ומבשלים עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי והפסטה מוכנה.
בתיאבון! יובל (:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!