יום שלישי, 26 במרץ 2013

"קרמבו" שוקולד לבן וקפה כשר לפסח!


את הקינוח הזה, אנחנו מכינים כל שנה (חוץ משנה שעברה) בפסח, מאז התקופה שהתחלתי לאפות בה. זה אחד מהדברים הראשונים שהכנתי, לפי מתכון של קרין גורן. כיאה לקרים גורן, זאת פצצת שוקולד, אבל היא באמת טעימה: התחתית הקריספית עשויה מפצפוצי אורז ושוקולד, שנוטלה מררכת אותם, המילוי הוא גנאש שוקולד לבן וקפה מוקצף, והציפוי: שוקולד. הקינוח לוקח זמן הכנה, אבל הוא פשוט להכנה, ומאוד טעים.
מתחילים בהכנת הגנאש, מפני שהוא צריך קירור ממושך. שוברים 250 גרם שוקולד לבן לתוך קערה.
בסיר מערבבים את השמנת והקפה.
 מחממים את הקפה והשמנת להרתחה, עד שיש בועות ומעין קרום על השמנת.
 מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן לכיסוי ומחכים כחצי דקה. כשהשוקולד הלבן מתחמם, מערבבים להמסת השוקולד הלבן. אם לא נמס לגמרי, מחממים את הגנאש בבין מארי ומערבבים עד להמסה מלאה.
מתחילים בהכנת התחתיות: מערבבים שוקולד מומס עם פצפוצי אורז, וכדי שזה לא ייתקשה מדי במקפיא, מערבבים פנימה גם נוטלה שמוסיפה גם טעם אגוזי. אני אוהב לעשות חצי-חצי עם שוקולד חלב ומריר. ממיסים בבין מארי שוקולד ונוטלה.
 כשהכל נמס לגמרי, מוסיפים את הפצפוצים.
אולי אתם חושבים ש200 גרם זה מעט, אבל תראו שהנפח של 200 גרם פצפוצי אורז הוא גדול, ולכן התכוננו מראש והמסו את השוקולד בקערה גדולה מאד.
מערבבים את פצפוצי האורז והשוקולד עד שהם מצופים לגמרי בשוקולד.
 מעבירים את התערובת לנייר אפייה, מכסים אותה בנייר נוסף, ומרדדים את התערובת לדף דק. לא נורא אם הפצפוצים נשברים, זה אמור לקרות.
כשהתערובת שטוחה, מעבירים לתבנית ומקפיאים. מקפיאים לכ20 דקות עד שהכל מתקשה.
קורצים מהתערובת עיגולים. אלה יהיו הביסקוויטים של הקרמבואים, אותם נשמור במקפיא עד להרכבה.
ממשיכים בהכנת הקרם- נזדקק לגנאש שהכנו ולחבילת שמנת מתוקה להקצפה.
תראו כמה שהגנאש הסמיך!
 את הגנאש והשמנת מעבירים לקערת ההקצפה. מומלץ להוסיף קורט מלח.
מקציפים ביחד עד לקבלת קרם יציב מאוד.
את הקרם נעביר לשקית זילוף, ונזלף על עיגולי פצפוצי האורז שהכנו. אני ממליץ על צנתר חלק וגדול כי א. זה יפה יותר ב. זה נוח יותר וג. לא יראו צורות כוכביות לאחר הציפוי.
את התבנית נעביר למקפיא עד לציפוי.
הציפוי הוא פשוט שוקולד מומס מדולל בשמן. את השוקולד נמזוג לכלי צר וגבוה כדי שישיה נוח לטבול את הקרמבואים.
אני המסתי בנוסף מעט מאד שוקולד לבן כדי שאוכל לזלף זילופי שוקולד מעל לחלק מהקרמבואים.
טובלים את הקרמבו בשוקולד ומנסים להשאיר כמה שפחות שוקולד על הקרמבו (שיהיה ציפוי דק).
את הקרמבואים נחזיר לתבנית. תראו שבגלל הקור של הקרם השוקולד כבר יתחיל להתקשות. את התבנית נחזיר למקפיא עד להגשה. אבל אפשר..
לקשט בשוקולד לבן: ממיסים מעט שוקולד לבן ומזלפים עם כפית מעל לקרמבואים.
את הקרמבואים מגישים קפואים, או שמפשירים בטמפ החדר מעט לפני ההגשה (כמו גלידה).
הקרמבואים נשארים במקפיא בקופסא אטומה לכמה זמן (אצלינו נגמר תוך שבוע)
קרמבו שוקולד לבן וקפה על בסיס פצפוצי אורז ושוקולד/קרין גורן
מרכיבים:
לקרם:
250 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת להקצפה
עוד 250 מ"ל שמנת להקצפה
כף קפה נמס
קורט מלח
לבסיס:
200 גרם פצפוצי אורז
200 גרם שוקולד חלב/מריר
150 גרם נוטלה
לציפוי:
350 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן צמחי
הכנה:
1. מכינים גנאש שוקולד לבן: מניחים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה. מחממים 250 מ"ל שמנת להקצפה בסיר עם כף של קפה נמס, עד לסף רתיחה. מוזגים את השמנת כך שתכסה את השוקולד, ממתינים מעט ומערבבים להמסה. מכסים, ומקררים 4 שעות עד יומיים.
2. מתחילים בהכנת התחתית: מניחים בקערה גדולה את הנוטלה ואת השוקולד הקצוץ ומניחים מעל סיר עם מים רותחים. מערבבים וממיסים את השוקולד. מוסיפים פנימה פצפוצי אורז ומערבבים עד שכל פצפוצי האורז מצופים שוקולד. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לעובי של כסנטימטר. הפצפוצים יימעכו תוך כדי רידוד. מקפיאים את ה"דף" של פצפוצי האורז לכ20 דקות עד שהוא מתקשה.
3. קורצים עיגולים מהתערובת ושומרים במקפיא בכלי אטום.
4. מקציפים את גנאש השוקולד הלבן הקר ביחד עם 250 מ"ל שמנת וקורט מלח לקבלת קרם יציב. מזלפים את התערובת על הבסיסים שהכנו מראש. מניחים על תבנית ומקפיאים לשעתיים לפחות כדי שהקרם ייתקשה.
5. ממיסים שוקולד בבין מרי (ראה סעיף 2) או במיקרוגל. מוסיפים שמן ומערבבים. מוזגים לכלי גבוהה וצר. נותנים לשוקולד להתקרר לטמפ' החדר.
6. טובלים את הקרמבואים בשוקולד לציפוי, ומחזירים למגש. שומרים במקפיא עד להגשה.
אפשר להפשיר מעט את הקרמבואים לפני ההגשה.
   
TIPS:
1. את הקרם אפשר להכין במגוון טעמים: אפשר להחליף את הקפה בוניל למשל, או להקציף את הגנאש והשמנת עם 60 גרם דבש פסיפלורה.
2. אפשר למלא גם בקרם פטיסייר, קרם מסקרפונה, מרנג (ליצירת קרמבו אמיתי), ועוד..
3. את הבסיס אפשר להחליף בכל עוגיה שתרצו: אפשר אוריאו, אפשר גם להכין לבד.
פסח שמח! יובל (:
עדכון: ב14.4.14 הוספתי 2 תמונות חדשות. 


אין תגובות:

פרסום תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!