יום שני, 11 במאי 2015

ריגטוני עם רוטב עגבניות-מסקרפונה

ביום שבת בצהריים הכנו ארוחת פסטות. כידוע לכן/ם, אני מאוד אוהב פסטות אז ממש שמחתי. אכלנו לינגוויני עם פסטו, ועוד שתי מנות שאני הכנתי: טורטליני בטטה בחמאת מרווה, צ'ילי ומייפל שכנראה אעלה בקרוב, ואת הפסטה הזו: צינורות פסטה קטנים ברוטב רוזה משודרג: קצת חמצמץ, וקרמי מאוד. במקום שמנת שמתי מסקרפונה, כמו שטעמתי במסעדת רוסטיקו: המסקרפונה גורמת לרוטב להיות קרמי יותר, סמיך יותר ועשיר יותר. יצאה מנה מופלאה באמת ומדוייקת מאוד, לא חמוצה מדי, לא מתוקה מדי, קרמית ועשירה. הרוטב דומה לרוטב העגבניות שלי, רק שכאן שמתי יותר עגבניות מרוסקות, כדי לעשות את הרוטב יותר חמצמץ ויותר עז-טעמים, בגלל שהמסקרפונה מעדנת אותו. מתכון פשוט וטעים לארוחה זריזה וטעימה ומענגת.
ריגטוני ברוטב עגבניות ומסקרפונה
500 גרם פסטה יבשה, עדיף קצרה (חונקי כמרים, למשל. אני השתמשתי בMezzi Rigatoni no. 26 של De Cecco)
4 עגבניות גדולות (עדיף תמר), מקולפות
פחית (400 גר') עגבניות משומרות איטלקיות (של MUTTI למשל)
3-4 שיני שום, כתושות
2-3 כפות שמן זית
סוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עלי בזיליקום (4-5)
4-5 כפות מסקרפונה
פרמזן מגורד להגשה
עלי בזיליקום קרועים להגשה
הכנה:
1. קוצצים את העגבניות, מעבירים לקערה וממליחים קצת, כדי שיגירו מיצים. מטגנים בסיר שום כתוש בשמן הזית עד שהשמן מתחיל לבעבע, ומוסיפים את העגבניות ואת המיץ שלהן. מבשלים כחמש דקות, עד שהשמן נצבע באדום והעגבניות קצת מתרככות. מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות והמשומרות, ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח וסוכר לפי הטעם. מבשלים עד שהרוטב מתאחד יחסית ומוסיפים עלי בזיליקום.
2. בינתיים, מרתיחים מים עם הרבה מלח לבישול הפסטה. מוסיפים את הפסטה למים. אחרי הוספת הפסטה למים, טוחנים בבלנדר מוט, מעבד מזון או בלנדר את הרוטב (לא חובה אבל רצוי). מחזירים את הרוטב לבישול ומוסיפים לו מי בישול של פסטה, אם הוא סמיך מדי. דואגים לערבב את הפסטה מדי פעם שלא תידבק.
3. לקראת סיום הבישול של הפסטה, מוסיפים את המסקרפונה לרוטב ומערבבים. אם רוצים עוד, אפשר להוסיף. טועמים ומתקנים תיבול.
4. כשהפסטה מוכנה (טועמים ובודקים שהיא מבושלת, טיפה פחות מאיך שאוהבים), מסננים ומעבירים ישירות לרוטב (אם יש יותר מדי, אפשר להעביר מעט מהרוטב לקופסה לשימוש עתידי). מבשלים עוד כדקה ומגישים עם פרמזן מגורד ועלי בזיליקום קרועים.
טיפים:
1. אפשר להחליף את המסקרפונה בשמנת לבישול/להקצפה: בין חצי מיכל למיכל.
2. אפשר לטבען בקלות גם! עם שמנת קשיו טעימה ממש. אפשר גם שמנת סויה מוכנה, אבל זה לא משתווה לטעם של שמנת קשיו. 
3. אפשר להוסיף חצי פלפל צ'ילי קצוץ או מעט אבקת צילי יבש לטיגון בהתחלה.
4. טעים להגיש גם עם קצת שמן זית מעולה. נכון שיש כבר שמן זית ברוטב וגם מסקרפונה, אבל נסו את זה ותודו לי. זה טעיםם!

התמונה השניה בפוסט צולמה ב26/12/2015

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!