יום שלישי, 15 בספטמבר 2015

מלבי מחלב שקדים עם סירופ רימונים

 כשצריך קינוח מרענן וקליל לסיום ארוחה כבדה, אין מתאים יותר ממלבי. בניגוד לפנה קוטה הקרמית והשמנתית, המלבי יותר קליל, לא קרמי כמו הפנה-קוטה, עם טעם חלבי וניחוח מי ורדים. רציתי להכין לראש השנה מלבי קלאסי, עם רוטב אדום. בגלל שהייתי צריך להכין קינוח פרווה, ואת הקינוח השני שהכנתי לארוחה קשה מאוד להכין בלי חלב וחמאה, החלטתי להכין מלבי פרווה, לפי המתכון של נטלי מעוגיו.נט שפורסם במאקו. במתכון הזה יש שימוש בחלב שקדים-שזה החלב הצמחי האהוב עליי. חלב השקדים הוא יחסית קליל ולא כבד, כמו חלב רגיל. אני פחות אוהב להכין מלבי משמנת כי אני אוהב להשאיר אותו קליל, ולכן ידעתי שחלב השקדים יהיה התחליף המושלם. את הסירופ הכנתי ממיץ רימון ומסוכר שבישלתי יחד. המלבי יצא מעולה ממש, לא מתוק מדי, קליל וטעים. שנה טובה!
מלבי מחלב שקדים עם סירופ רימונים
למלבי:
600 מ"ל משקה שקדים
200 מ"ל מים
100 גרם  סוכר
60 גרם  קורנפלור
2-3 כפות מים
מי ורדים לפי הטעם
לסירופ:
200 מ"ל מיץ רימון (הכנתי מ2 רימונים, הוראות בהמשך)
100 מ"ל סוכר לבן
2 כפות מייפל (לא חובה)
להגשה:
גרגרי רימון
פיסטוק קצוץ

הכנה:
1. הניחו בסיר את משקה השקדים, הסוכר והמים והביאו לרתיחה. בינתיים, בקערה נפרדת המיסו את הקורנפלור בכמה כפות מהנוזל שבסיר. הקורנפלור לא נמס בקלות, אבל חשוב להמיס אותו לגמרי.
2. כשהתערובת רותחת, הוסיפו תוך כדי טריפה את תערובת הקורנפלור והמשיכו לבשל תוך ערבוב במטרפה עד שהתערובת מסמיכה. הוסיפו מי ורדים לפי הטעם.
3. מזגו את המלבי לכוסות אישיות או לתבנית גדולה. צננו ושמרו במקרר עד ההגשה (מכוסה בניילון נצמד).
4. בשביל להפיק מיץ מהרימון: שימו בסיר קטן את גרגרי הרימון וכסו במים קרים. בשלו עד לרתיחה. בשלו את התערובת עוד כ20 דקות ברתיחה עד שהגרגרים נהיים יותר לבנים ורכים והמים מקבלים צבע מהרימון. מעכו את הגרגרים עם תחתית של כוס או מועך תפוחי אדמה. סננו את המיץ במסננת דקה, ומעכו קצת את הגרגרים בעזרת כף כדי להפיק כמה שיותר מיץ.
5. בשלו סוכר, מייפל ומיץ רימון בסיר קטן עד לרתיחה. תנו לתערובת לרתוח כמה דקות, והסירו מהאש. צננו.
6. מזגו את הסירופ על המלבי וקשטו עם פיסטוק קצוץ וגרגרי רימון. בתיאבון!

3 תגובות:

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!