ארטיק גלידת ענבים בציפוי גנאש שוקולד לבן-כחמישה ארטיקים
לארטיקים:
580 מ"ל מיץ ענבים טרי סחוט (לטחון בבלנדר ענבים ולסנן במסננת דקה)
2 חלמונים
25 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
35 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת להקצפה
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן (אני עשיתי חצי חצי עם שוקולד לבן מקורמל)
100 מ"ל שמנת להקצפה
לקישוט:
פניני קראנץ' קרמליה, ברס, פקאנים קצוצים, קוקוס טחון...
לקישוט:
פניני קראנץ' קרמליה, ברס, פקאנים קצוצים, קוקוס טחון...
הכנה:
1. התחילו בבסיס הגלידה: בסיר קטן על אש בינונית הביאו את המיץ לרתיחה. העבירו לאש נמוכה והמשיכו לבשל עד שהמיץ מצטמצם ל250 מ"ל. אם יש משקעים שעולים על פני המיץ בחימום, הוציאו אותם בעזרת כף או מסננת דקה קטנה.
2. בינתיים, ערבבו חלמונים, סוכר וקורנפלור בקערה נפרדת.
3. מזגו את המיץ החם לתערובת החלמונים תוך ערבוב נמרץ. החזירו את התערובת בחזרה לסיר דרך מסננת דקה ובשלו את התערובת תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד שהקרם מסמיך. כבו את האש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהחמאה נמסה והקרם הומוגני. צננו לחלוטין (כדאי במיקסר: לערבב עם וו גיטרה עד שמצטנן).
3. מזגו את המיץ החם לתערובת החלמונים תוך ערבוב נמרץ. החזירו את התערובת בחזרה לסיר דרך מסננת דקה ובשלו את התערובת תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד שהקרם מסמיך. כבו את האש, הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהחמאה נמסה והקרם הומוגני. צננו לחלוטין (כדאי במיקסר: לערבב עם וו גיטרה עד שמצטנן).
4. הקציפו את השמנת. ערבבו את קרם הפטיסייר עם מטרפה כדי ״לפתוח״ אותו ולהחזיר אותו למרקם ״קרמי״. הוסיפו את הקרם לקצפת והקציפו עד שהקרם אחיד.
5. זלפו על תבנית עם נייר אפייה את הקרם במלבנים בגודל של בערך 6*5 ס"מ. הניחו מקל ארטיק, וזלפו עוד מלבן קרם. הקפיאו את הארטיקים עד שהם קפואים לגמרי (לפחות שעתיים במקפיא שלי)
6. בינתיים, הכינו גנאש שוקולד: חממו לסף רתיחה את השמנת. מזגו על השוקולד הלבן הקצוץ, חכו כ30 שניות כדי שהשוקולד יתרכך, וערבבו במרץ עד לקבלת תערובת אחידה. כדאי בשלב זה להוסיף קורט נדיב של מלח!
7. טבלו את הארטיקים הקפואים בגנאש וקשטו בברס, פניני קראנץ' קרמליה או שבבי קוקוס. או ספרינקלס. או מה שתרצו!
את השוקולד הלבן המקורמל תוכלו להכין לפי ההוראות המפורטות של בצק אלים. אני התחלתי להכין אותו בתנור, כמו שמאיה כתבה, אבל זה לוקח די הרבה זמן והייתי חסר סבלנות, אז העברתי את השוקולד הלבן המומס לסיר קטן, ובישלתי על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי. כשהשוקולד נהיה קצת פירורי הסרתי מהאש וערבבתי עד שהוא נהיה חלק. אם השוקולד נשאר פירורי, הוספתי מעט חמאת קקאו, וערבבתי עד שהוא חזר להיות חלק. המשכתי ככה עד שהוא היה מקורמל. השיטה שהשתמשתי בה די מסוכנת אבל הרבה יותר מהירה, לשיקולכם. אני הכנתי שוקולד מקורמל מ300 גרם שוקולד לבן, טמפררתי והכנסתי למקרר. חיסלתי כמעט הכל תוך כמה ימים. זה טעים ממש אז כדאי להכין למרות ההתעסקות! אם אתם לא רוצים, אפשר להכין את הגנאש לציפוי הארטיקים גם רק משוקולד לבן (או אפילו שוקולד מריר!) ואפשר לצפות אותם גם בשוקולד מומס ולא בגנאש, אבל התחשק לי לצפות בגנאש. אם תצפו בשוקולד מומס, המיסו כ300 גרם שוקולד והוסיפו חמאת קקאו, או כף שמן צמחי, כדי שהציפוי לא יהיה עבה מדי. בכל מקרה, קיץ שמח (עד כמה שאפשר) ואל תשכחו לראות את המתכונים של הבלוגריות והבלוגרים האחרים באתגר!
ואחרון: שמתם ושמתן לב שעיצבתי מחדש את הבלוג? עכשיו הוא ורוד ויפה! שימו לב גם ל״ארכיון התמונות״, שמציג תמונות מכל מתכון.
את השוקולד הלבן המקורמל תוכלו להכין לפי ההוראות המפורטות של בצק אלים. אני התחלתי להכין אותו בתנור, כמו שמאיה כתבה, אבל זה לוקח די הרבה זמן והייתי חסר סבלנות, אז העברתי את השוקולד הלבן המומס לסיר קטן, ובישלתי על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי. כשהשוקולד נהיה קצת פירורי הסרתי מהאש וערבבתי עד שהוא נהיה חלק. אם השוקולד נשאר פירורי, הוספתי מעט חמאת קקאו, וערבבתי עד שהוא חזר להיות חלק. המשכתי ככה עד שהוא היה מקורמל. השיטה שהשתמשתי בה די מסוכנת אבל הרבה יותר מהירה, לשיקולכם. אני הכנתי שוקולד מקורמל מ300 גרם שוקולד לבן, טמפררתי והכנסתי למקרר. חיסלתי כמעט הכל תוך כמה ימים. זה טעים ממש אז כדאי להכין למרות ההתעסקות! אם אתם לא רוצים, אפשר להכין את הגנאש לציפוי הארטיקים גם רק משוקולד לבן (או אפילו שוקולד מריר!) ואפשר לצפות אותם גם בשוקולד מומס ולא בגנאש, אבל התחשק לי לצפות בגנאש. אם תצפו בשוקולד מומס, המיסו כ300 גרם שוקולד והוסיפו חמאת קקאו, או כף שמן צמחי, כדי שהציפוי לא יהיה עבה מדי. בכל מקרה, קיץ שמח (עד כמה שאפשר) ואל תשכחו לראות את המתכונים של הבלוגריות והבלוגרים האחרים באתגר!
ואחרון: שמתם ושמתן לב שעיצבתי מחדש את הבלוג? עכשיו הוא ורוד ויפה! שימו לב גם ל״ארכיון התמונות״, שמציג תמונות מכל מתכון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!