יום רביעי, 2 במרץ 2016

מרמלדה תות, בזיליקום ופטל שחור

החודש ב"מנטקה" חומר הגלם שנבחר לאתגר הוא ריבה! כבר כמה זמן רציתי לפרסם מתכון למרמלדה בבלוג שלי כי זה ממתק טעים ופשוט להכנה, וכשהוא תוצרת בית יש לו טעם נפלא של פירות אמיתיים. אז בדקתי אם אני יכול להכין לאתגר החודשי מרמלדה (כי מרמלדה זו ריבה מוקשית מצד אחד אבל מצד שני זה ממתק וזו רמאות) ואחרי שהרעיון שלי אושר פניתי להרכבת המרמלדה. רציתי להכין מרמלדה בכמה שכבות ובכמה צבעים, ואחרי המון מחשבה החלטתי להכין מרמלדת תות-בזיליקום ופטל שחור. יצאו מרמלדות יפות וטעימות! שילוב הטעמים מרגש ומעולה והמרמלדות יצאו חמוצות-מתוקות ונראו כמו תכשיטים מנצנצים. למרות שהמתכון דורש ציוד וחומרי גלם לא קונבנציונלים, אני ממליץ להכין, כי להכין מרמלדות בבית זה מאוד טעים, מאוד מרשים וממששש מספק :)
מרמלדה תות, בזיליקום ופטל שחור
למרמלדה תות-בזיליקום:
350 גרם מחית תות (אפשר לטחון ולסנן בבית)
9 גרם פקטין ו45 גרם סוכר לבן מעורבבים
385 גרם סוכר לבן
85 גרם גלוקוזה
5 גרם מלח לימון מומס ב5 גרם/מ"ל מים
4 גרם בזיליקום קצוץ (ככה אני הכנתי. אני ממליץ על 6 גרם בזיליקום קצוץ)
למרמלדה פטל שחור:
350 גרם מחית פטל שחור (אפשר לטחון ולסנן בבית, וכרגע יש פטל שחור קפוא בסופרים)
10 גרם פקטין ו47 גרם סוכר לבן מעורבבים
350 גרם סוכר לבן
88 גרם גלוקוזה
5 גרם מלח לימון מומס ב5 גרם/מ"ל מים

300 גרם סוכר לבן, לציפוי

הכנת מרמלדה:
1. בסיר קטן, מחממים את מחית הפרי לטמפרטורה של 40 מעלות צלסיוס, תוך כדי ערבוב. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טריפה (כדי למנוע היווצרות גושי פקטין) את תערובת הפקטין והסוכר למחית הפרי. ממשיכים לבשל ולערבב. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים את הסוכר והגלוקוזה ומערבבים להמסה. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהתערובת מגיעה ל107 מעלות צלסיוס (אל תדאגו אם לוקח זמן). מסירים מהאש ומוסיפים את תמיסת מלח הלימון. 
2. מתחילים בהכנת מרמלדת התות לפי ההוראות מהסעיף הראשון. מוסיפים לתערובת בזיליקום קצוץ, מערבבים ומוזגים ישר לתבנית (21*31 ס"מ) מרופדת בנייר כסף. מטלטלים את התבנית כדי ליצור שכבה אחידה ונותנים לתערובת להצטנן ולהתייצב לחלוטין למשך כמה שעות בטמפ' החדר. 
3. מכינים את מרמלדת הפטל השחור לפי ההוראות מהסעיף הראשון. מוזגים ישר לתבנית מעל מרמלדת הפטל ומטלטלים ליצירת שכבה אחידה. מצננים לכמה שעות עד להתייצבות מוחלטת. 
4. מחלצים מהתבנית את המרמלדה ומצפים את פני המרמלדה בסוכר כדי שלא תידבק למשטח העבודה. חותכים לקוביות בגודל שווה ומצפים בסוכר. שומרים בקופסה אטומה, או מחלקים לשקיות צלופן וקושרים בסרט צבעוני ומחלקים לכל החברות והחברים. וזה גם מעולה למשלוחי מנות מרשימים במיוחד!

טיפים:
1. אפשר לוותר על הבזיליקום או להחליף אותו בטיפה-שתיים של תמצית מי ורדים.
2. אפשר להכין גם רק אחת מהתערובות ולמזוג לתבנית בגודל 20*20 ס"מ.


3 תגובות:

  1. אולי זה קצת רמאות
    אבל למי איכפת כשזה נראה טעיםםםם בטירוף!
    שילוב טעמים הכי מגניב

    השבמחק
  2. כל הכבוד על ההשקעה. אם אינך מעוניין "לרמות", הרשה לי להמליץ לך להשתמש בפירות מעץ הנקרא עוזרר - יש בהם כמויות עצומות של פקטין, אם כי קח בחשבון שהם נוטים לתת טעם לוואי של תפוח. בכל מקרה, בין אם תמשיך "לרמות" או לא, מאוד נהניתי לקרוא.

    השבמחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!