יום שבת, 21 במאי 2016

"פיצה" מסקרפונה-פטריות

איך אני אוהב בצק 3>
והנה מתכון לכמו-פיצה ממש ממש טעימה על בצק פיצה נפלא! זו לא פיצה עם רוטב עגבניות ומוצרלה. במקום הרוטב נמרחת גבינת מסקרפונה שמנתית ועשירה, ועליה מפזרים פטריות צלויות וערמונים, גילופי פרמזן ומעט בלסמי מצומצם. זו לא באמת פיצה, אבל זה מאפה טעים ושווה שכדאי ממש לנסות! השילוב של הפטריות ושל המסקרפונה העדינה מעולה והבצק מעולה וטעים-טעים. ובקרוב אפרסם גם מתכון לפיצת קינוח מעולה שגם כדאי להכין, אז stay tuned!
פיצה מסקרפונה ופטריות
לבצק הפיצה:
500 גר' קמח
290 מ"ל מים קרים
2 גרם שמרים יבשים
כף שמן זית
חצי כף מלח
לפטריות:
450 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים (שתי סלסלות וחצי בערך)
2 שיני שום קצוצות דק (אם אוהבים שום-אפשר גם ארבע)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
שלושה עלי בזיליקום
ערמונים בוואקום, קצוצים (אופציונאלי)
להגשה:
מסקרפונה
פרמזן
בזיליקום
חומץ בלסמי מצומצם
הכנה:
1. לשים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה לחצי שעה לפחות. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת לחה, ונותנים לבצק לנוח לשעה וחצי.
2. מחלקים את הבצק לכדורים של 200 גרם (או ל4-5 כדורים), עוטפים כל אחד בניילון נצמד ושומרים במקרר לשש שעות לפחות ועד חמישה ימים (תנו לו לנוח-הבצק מוצלח יותר אחרי מנוחה :))
3. מחממים כשעה לפני האפיה את התנור ל250 מעלות צלסיוס. מוציאים את הבצק מהמקרר והופכים לדיסקית. נותנים לבצק לנוח כמה דקות ומרדדים למעגל בעובי של כ4 מ"מ. דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים לתבנית אפייה. מכניסים לתנור ומתחילים מיד בצליית הפטריות: מטגנים שום ושמן זית עד להתחלת ההזהבה. מוסיפים את הפטריות. ממשיכים את הצלייה על להבה בינונית-גבוהה ומערבבים כל כמה שניות עד שהפטריות צלויות ומאבדות המון מהמים. במהלך הצלייה מוסיפים מלח ופלפל. מוסיפים כמה עלי בזיליקום קרועים (אפשר גם מעט שמן זית) וערמונים, מערבבים ומפסיקים את הצלייה.
4. אופים את הבצק עד להזהבה. אם רואים שיש בועות אפשר להוציא את הבצק ולדקור אותן כדי שהבצק לא יתנפח יותר מדי. כשהבצק מזהיב (10-15 דקות) מוציאים מהתנור, מורחים מסקרפונה (לא יותר מדי!) ומפזרים את הפטריות. מוסיפים עוד כמה עלי בזיליקום קרועים, פרמזן ומעט בלסמי מצומצם ומגישים. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!