יום שני, 26 בספטמבר 2016

קאפקייקס וניל-פקאן טבעוניות

עוד כשבוע ערב ראש השנה ואתם/ן זקוקים לקינוח פרווה? אז חוץ מהמלבי הטבעוני והחגיגי עם סירופ הרימונים (שהוא מעולה וכדאי לנסות) הנה אופציה נוספת, למי שזקוק לקינוח טבעוני קל להכנה ולא רוצה עוד קינוח של תפוחים ודבש. קאפקייקס פקאן וניל לחות עם קרם קליל ועדין עשיר בוניל והמון המון פקאן מסוכר ביתי וממכר. הקאפקייקס האלה לא דורשות חומרי גלם מיוחדים או עבודה קשה. ואצלינו בבית הן נגמרו במהירות. תכינו אותן וכל הטבעונים (וגם מי שלא) יאהבו אתכן/ם לעד! אתל הקאפקייקס והקרם אפשר להכין עם כל חלב צמחי שתבחרו. אני בחרתי בחלב שקדים ביתי (שבהתאם לכך, יתכן שתרצו להוסיף מעט סוכר לקרם, על כך פרטים בהמשך) אבל אפשר גם חלב סויה, חלב אורז ואפילו חלב פקאן ביתי. השתמשתי בשמנת צמחית בגלל שהטעם שלה לא מורגש, מפני שכמות השמנת הצמחית קטנה, אבל אם תעדיפו חומרים יותר טבעיים תוכלו להשתמש בקצפת קוקוס.
קאפקייקס וניל פקאן טבעוניות 16 קאפקייקס
כוס וחצי קמח לבן
כוס סוכר לבן
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
שלושת-רבעי כוס משקה שקדים, או כל חלב צמחי אחר (משקה סויה למשל, או משקה פקאן!)
חצי כוס שמן צמחי
2 כפות חומץ
כף תמצית או מחית וניל
פקאן קצוץ
קרם:
550 מ"ל חלב צמחי (מומלץ חלב שקדים, חלב פקאן או תערובת של אחד מאלה עם קרם קוקוס)
55 גרם קורנפלור
140 גרם סוכר
מקל וניל או כף מחית וניל
180 מ"ל שמנת צמחית או 180 גר' מהחלק המוצק של קרם קוקוס שלא עורבב והמתין במקרר לילה שלם לפחות
פקאן מסוכר:
100 גרם פקאן, חתוך לקוסיות
70 גרם סוכר
כף שמן
  1. התחילו בקרם: ערבבו את הקורנפלור עם מעט מהחלב הצמחי בסיר קטן עד להמסה מלאה של הקורנפלור. הוסיפו סוכר ואת שאר החלב הצמחי וערבבו. הוסיפו מחית וניל או תוכן של מקל וניל ואת המקל לחלב. בשלו על אש נמוכה תוך כדי ערבוב נמרץ עד שהקרם מסמיך. הסירו את המקל וערבבו את הקרם במיקסר עם וו גיטרה עד לצינון. העבירו לקופסה אטומה ושמרו במקרר.
  2. פקאן מסוכר: חממו על אש נמוכה את הסוכר עם השמן לכשתי דקות. הוסיפו פקאנים וערבבו היטב. המשיכו לבשל עד שהסוכר מתקרמל ומצפה את הפקאנים לחלוטין. העבירו לתבנית אפיה מרופדת בניר אפיה וצננו לחלוטין. אם הם נדבקו, תוכלו להפריד אותם אחרי הקירור.
  3. חממו תנור ל165 מעלות צלסיוס. בינתיים הכינו את הבלילה: בקערה ערבבו את הקמח, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח. בכלי אחר ערבבו את החלב הצמחי, הוניל החומץ והשמן. הוסיפו את החומרים הרטובים לחומרים היבשים וערבבו עם כף עץ או בעזרת וו גיטרה עד לאיחוד. מזגו את התערובת לשקעים בתבנית מאפינס מרופדת במנג'טים. מלאו כל שקע עד לשלושת-רבעי הגובה. פזרו מעט פקאן קצוץ על כל קאפקייק ואפו עד שהקאפקייקס אפויות וזהובות, או עד שכשהמאפין נדקר ע"י קיסם במרכזו, הקיסם יוצא עם פירורים לחים. צננו לחלוטין.
  4. הרכבת הקאפקייקס: הקציפו את השמנת הצמחית או החלק המוצק מקרם הקוקוס לקבלת קצפת יציבה (הטעם של השמנת מאוד לא מורגש ורק בשביל מרקם הקרם, אז אין בעיה עם שמנת צמחית). ערבבו את הקרם מהמקרר כדי לפתוח אותו (רצוי במיקסר עם וו גיטרה) והקציפו אותו עם הקצפת כמה שניות לאיחוד. העבירו לשק זילוף עם צנתר חלק. זלפו קעריות של קרם על כל קאפקייק ומלאו בפקאן מסוכר. בתיאבון!
הערות:
במתכון לקרם הומלץ להשתמש בתערובת של קרם קוקוס וחלב צמחי אחר. קרם הקוקוס יתן את הטעם העשיר יותר שאין עם חלב צמחי וחלב השקדים ייתן טעם ניטראלי יותר. אני ממליץ על 320 מ"ל חלב שקדים או חלב פקאן ו230 מ"ל קרם קוקוס. אני הכנתי את הקרם רק מחלב שקדים וזה גם טעים מאוד, פשוט לא שמנתי ועשיר. אבל זה בסדר, וטעים. אם הקרם לא מספיק מתוק לטעמכם/ן תוכלו להוסיף עוד אבקת סוכר, לא יותר משתי כפות.


2 תגובות:

  1. יצא מושלם! אני לא נוהגת להגיב אך הפעם הייתי חייבת. המרקם והטעם מעולים. הפחתתי בכמות הסוכר ויצא מעולה. תודה

    השבמחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!