יום שישי, 13 באפריל 2012

קאפקייקס פאדג' שוקולד עם מלית מסקרפונה

מתכון מושלם לפסח: קאפקייקס שוקולד עשירות שטעימות כשהן חמות-חמות, עם מילוי של גבינת מסקרפונה (זה מושלם) ושוקולד חלב שנמס מהחום של העוגה. ההכנה שלן ממש קלה וכולם יעופו עליהן!
מה שכיף זה שמלכלכים קערה אחת ומטרפה בשביל הקאפקייקס, אלא אם אין משקל ואז מלכלכים גם כפות וכוסות מדידה..
מקערה, מניחים סוכר, חמאה, שוקולד ומלח, וממיסים. אני מילאתי קופסה גדולה במים רותחים ושמתי בה את הקופסה. אפשר גם להמס בבין מארי או במיקרוגל.

אחרי שזה נמס, ממתינים שהשוקולד יצטנן קצת, מוסיפים קורנפלור וביצה ומערבבים במהירות.לא כדאי להוסיף ביצה לשוקולד חם מידי, כי הביצה עלולה להיקרש. מערבבים הרבה עד שהתערובת אחידה (זה ייראה מתפרק ואז זה ייתאחד). היתרון בזה שאין קמח הוא שלא צריך לפחד לערבב עד שהתערובת אחידה לגמרי.
הבלילה לא יוצאת מאוד סמיכה. מחלקים בי השקעים, ממלאים במסקרפונה ואופים.
מוציאים אותם לאחר האפיה ישר מהתבנית לצינון של משהו כמו 2 דקות ואוכלים. אוכלים חם בלבד.
מיני קאפקייקס פאדג' שוקולד (נטול גלוטן וכשל"פ)/משה שגב עם שינוי קטן שלי
חומרים ל8 מיני קאפקייקס. רצוי להכפיל ב-5
מרכיבים:
70 גר' שוקולד חלב
40 גר' חמאה
קורט נדיב מלח (אם מכפילים לא צריך להכפיל את הקורט. אלא אם אתם אוהבים מתוק מלוח)
30 גר' סוכר
ביצה
20 גר' קורנפלור
80 גר' מסקרפונה
מעט שוקולד צ'יפס לקישוט

הכנה:
1.מחממים תנור ל175 מעלות.
2.ממיסים בקערה בה מתכננים להכין את הבלילה על גבי בין מארי או מיקרוגל את השוקולד עם חמאה, מלח וסוכר. 
3.מורידים מהאש ומניחים מעט להצטנן. מוסיפים קורנפלור וביצה ומערבבים עד שזה אחיד לגמרי.
4.מוזגים את התערובת לתבנית השקעים המרופדת במנג'טים וממלאים כמעט עד הסוף. מניחים במרכז כל קאפקייק מעט מסקרפונה ושוקולד. אופים בתנור כ10 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים (להתעלם מהמסקרפונה. כדאי לעשות קאפקייק מבחן אחד בלי מסקרפונה)
5. מחלצים את הקאפקייקס ואוכלים חם!! לא טעים אחרי המקרר, רק כשחם!
TIPS:
1.אם אתם מעדיפים שוקולד מריר, אפשר להחליף את הכל או חלק מהשוקולד בשוקולד מריר.
2. אין קורנפלור? שומרים ולא אוכלים גם קטניות בפסח? אפשר להכין גם עם קמח רגיל וקמח תפו"א. אם מכינים עם קמח רגיל מוסיפים אותו אחרי שכל שאר החומרים מעורבבים לתערובת, ומערבבים כמה שפחות!
3. אפשר וכדאי לערבב מעט את הגבינה עם מעט וניל וקליפת לימו. אפשר גם להכין לפי המתכון של בצק אלים.
4. את הבלילה אפשר להכין לפני אבל לאפות ממש לפני ההגשה- טעים רק חם.

בתיאבון! יובל (:

6 תגובות:

  1. ממש מגרה!!! מת להכין כבר!!
    יש לי שאלה, איך מכינים את המסקרפונה?
    תודה!! D:

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מכינים. קונים מסקרפונה ופשוט שמים אותה כמו שהיא במרכז כל קאפקייק. אם באלך שיהיה קצת יותר יפה ועשיר בטעמים, תייצב עם מעט קורנפרלור ותוסיף מעט וניל,ותערבב בזהירת שלא יתפרק! אבל באמת שאין סיבה, טעים גם ככה.

      מחק
  2. נראים מעולים וטעימים מאוד.

    מגי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! והן באמת מאוד טעימות ושוקולדיות

      מחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!