יום שישי, 23 במרץ 2012

קאפקייקס וניל עם ציפוי פטנט

קאפקייקס וניל הם בעייתיים- לפעמים דחוסים מדי, לפעמים טעם לוואי.. אלה קאפקייקס הוניל הראשונות שהכנתי שגם באמת אהבתי. הן רכות, טעימות, בלי טעם הלוואי, ובסיסיות כאלה שאפשר לקשט בהמון דרכים- אני קישטתי עם גנאש פטנט שאלתרתי ברגע וכדור שוקולד לבן קטן.
אם אין כח לצפות לא צריך-הן טעימות גם ככה.

אלו החומרים הדרושים לקאפקייקס, אין כאן חומרי ציפוי.
קודם כל נקציף חמאה רכה. מכייון שאין לי מיקרו או סבלנות, מצאתי דרך ממש מגניבה לריכוך חמאה: לגרר אותה בפומפיה!! זה ממש מגניב תנסו (:
את הקרם שנוצר נערבב עם סוכר וקורט מלח. לאחר מכן, נוסיף ביצים ונערבב.

נוסיף וניל וחלב ונערבב. עד פה כדאי לערבב כמה שיותר לאחידות ואווריריות ,אבל מהשלב הבא תצמצמו ערבובים:
 מוסיפים קמח ואבקת אפייה. עכשיו תערבבו כמה שפחות כי כל ערבוב מיותר ייצור רשת גלוטן מסועפת יותר שתיצור עוגות חנק קטנות ולא טעימות.
את הבצק שנוצר נזלף לשקעי מיני מאפינס עד ל3\4 הגובה.
נאפה את הקאפקייקס עד שהם ייתפחו וקיסם היינעץ במרכז קאפקייק ייצא כמעט יבש.
נצנן אותם על רשת (או שנשכיב אותם על הצד בתוך התבנית) ונכין בינתיים את הציפוי הזריז:


את הציפוי נכין בזריזות מחלב מרוכז ושוקולד: לא הייתה לי שמנת בבית , אז ניסיתי משהו אחר. יוצא יותר זריז והטעם זהה , ואפילו לא דורש קירור! ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה חלב מרוכז ושוקולד ביחד תוך כדי ערבוב.

 נמרח על כל קאפקייק עם כפית מעט ציפוי ונניח "קליק" במרכז כל אחד.
הם כאלה יפים ביחד! ולא חייבים לצפות את כולם אם לא רוצים.
ככה הוא נראה מבפנים. נום.
אפשר גם לקשור בסרט ולהביא במתנה למישהו חשוב.
או סתם להנות מהם לבד, בחושך...
קאפקייקס וניל\ רוני ונציה
מרכיבים (כ17 מיני קאפקייקס):
75 גר' חמאה רכה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי שקית א. אפיה (5 גר')
קורט מלח
כפית וניל (תמצית, מחית..)
שמינית כוס חלב (כן. שמינית.)
כוס ורבע קמח

לציפוי:
120 גר' חלב מרוכז
130 גר' שוקולד מריר

לקישוט:
שקית קליק שחור לבן

הכנה:
1.מחממים תנור ל180 C. מקציפים (עם מקצף, לא וו גיטרה) חמאה וסוכר לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים מלח, וביצים ומקציפים. מוסיפים וניל ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים חלב ומערבבים להטמעה.
2. מוסיפים א. אפיה וקמח. נזהרים מערבוב יתר, ומערבבים רק לתערובת אחידה.
3. מזלפים את התערובת לתבנית עד שהיא ממלאת שלשה רבעים מנפח כל שקע. אופים עד שקיצם הננעץ במרכז קאפקייק יוצא עם פירורים לחים. מצננים ובינתים מכינים ציפוי זריז:
4. ממיסים תוך כדי ערבוב על אש קטנה חלב מרוכז ושוקולד.
5. קישוט וציפוי: מורחים עם כפית ציפוי על פני כל קאפקייק (אפשר לזלף, אבל יותר יפה ככה) ומניחים כדוק קליק במרכז כל קאפקייק. מגישים.

TIPS:
1.אם אתם אנשי שוקולד חלב כמוני, תכינו עם 70 גר' שוקולד חלב ו60 גר' שוקולד מריר.
2. קיץ עכשיו? זה יהיה מושלם להניח במרכז כל קאפקייק פטל טרי. אפשר להוסיף אחרי הקמח שלשת-רבעי כוס פטל טרי ולערבב בעדינות.
3. משאריות הציפוי אפשר להכין "טראפלס" (אחרי קירור במקרר). הזה תמונה של כמה בזיגוג קקאו עם חלב:

4. רוצים ציפוי אחר? אפשר לצפות בכל ציפוי שתרצו: מרנג איטלקי מצופה בשוקולד ליצירת קאפקייק קרמבו, גנאש שוקולד לבן מוקצף, קרם פטיסייר, אבל הכי טעים זה קאפקייק עם פטל במרכז, וסתם קצפת למעלה. יאמ.

בתיאבון, ושבת שלום! יובל (:




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!