אז הייתה תקופה לחוצה. מאוד לחוצה. לא הספקתי לעשות כלום במטבח חודשיים. אבל זה עבר, והכנתי מלא דברים. והיום: התחשק לי להכין ארוחת וופלים לבוקר. לפני יומיים הכנתי גלידת וניל-עוגיות, היום הכנתי את הוופלים, הקצפתי קצפת וחתכתי פירות- והכל היה ממש טעים. לפעמים, כשרוצים ארוחת בוקר מפנקת ומיוחדת כדאי להכין את הוופלים האלה שהם מאוד מדוייקים וממש טעימים. הבלילה של הוופלים היא בעצם בלילה של פנקייקים שהעלתי לפה בעבר, רק עם עוד אבקת אפייה (שאני ממליץ דרך אגב להוסיף גם לפנקייקים). הוופלים מתקבלים מתוקים בדיוק במידה ובמרקם המושלם, ויחד עם הגלידה הקרה, הקצפת, הפירות הטריים והמייפל זו פשוט ארוחת בוקר מנצחת!
מתחילים בבלילה: לתוך קערה גדולה שוברים חמש ביצים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מנפים פנימה קמח. הניפוי בא למנוע גושי בצק עד כמה שאפשר. מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
מערבבים רק עד שנוצר גוש בצק אחיד. צריך לערבב כמה שפחות אז רק עד שאחיד, ואז ישר מפסיקים.
אל תפחדו שהבצק סמיך מדי, החלב ירכך אותו.
מודדים 2 וחצי כוסות חלב ואליו מוסיפים את החמאה המומסת. מוזגים את התערובת תוך ערבוב ורואים איך הבצק הופך לנוזלי.
מוסיפים וניל, מערבבים רק להיטמעות, וזהו. אם יש יותר מדי גושים, אפשר לטחון קצת במעבד מזון.
בינתיים אפשר לחתוך פירות. אני חתכתי שזיף, בננה, אננס, אפרסק, והגשתי גם עם פטל אדום. לחתוך אננס זה קצת מסובך ומעצבן אבל זה שווה את זה- אננס זה כזה טעים! חותכים ראשית את ראש האננס, ואז את הדפנות שלו בזהירות (כדאי לא לבזבז יותר מדי בשר פרי, ומקפידים להוציא את העוקצים.) חותכים.
אני עשיתי פרוסות מחצי אננס, אבל אפשר לחתוך איך שרוצים.
פשוט ככה אפשר לסדר אותם במניפה יפה.
את הוופלים מטגנים במחבת וופלים משומנת קצת (או ב"טוסטר" וופלים המגניב) עד להזהבה קלה. חשוב לשים מספיק בצק כדי ליצור וופלים בלי חורים אלא רק שקעים, אך לא יותר מדי, כי ללכלך את הכיריים/טוסטר מבחוץ זה לא כיף (שהבצק לא ייגלוש החוצה.)
המלצת ההגשה שלי: מייפל אמיתי, קצפת (עשיתי מ2 מכלי שמנת להקצפה ו2 כפות אבקת סוכר), גלידה שאוהבים, סירופ שוקולד ופירות טריים. יאמ.
מתחילים בבלילה: לתוך קערה גדולה שוברים חמש ביצים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מנפים פנימה קמח. הניפוי בא למנוע גושי בצק עד כמה שאפשר. מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
מערבבים רק עד שנוצר גוש בצק אחיד. צריך לערבב כמה שפחות אז רק עד שאחיד, ואז ישר מפסיקים.
אל תפחדו שהבצק סמיך מדי, החלב ירכך אותו.
מודדים 2 וחצי כוסות חלב ואליו מוסיפים את החמאה המומסת. מוזגים את התערובת תוך ערבוב ורואים איך הבצק הופך לנוזלי.
מוסיפים וניל, מערבבים רק להיטמעות, וזהו. אם יש יותר מדי גושים, אפשר לטחון קצת במעבד מזון.
בינתיים אפשר לחתוך פירות. אני חתכתי שזיף, בננה, אננס, אפרסק, והגשתי גם עם פטל אדום. לחתוך אננס זה קצת מסובך ומעצבן אבל זה שווה את זה- אננס זה כזה טעים! חותכים ראשית את ראש האננס, ואז את הדפנות שלו בזהירות (כדאי לא לבזבז יותר מדי בשר פרי, ומקפידים להוציא את העוקצים.) חותכים.
אני עשיתי פרוסות מחצי אננס, אבל אפשר לחתוך איך שרוצים.
פשוט ככה אפשר לסדר אותם במניפה יפה.
את הוופלים מטגנים במחבת וופלים משומנת קצת (או ב"טוסטר" וופלים המגניב) עד להזהבה קלה. חשוב לשים מספיק בצק כדי ליצור וופלים בלי חורים אלא רק שקעים, אך לא יותר מדי, כי ללכלך את הכיריים/טוסטר מבחוץ זה לא כיף (שהבצק לא ייגלוש החוצה.)
המלצת ההגשה שלי: מייפל אמיתי, קצפת (עשיתי מ2 מכלי שמנת להקצפה ו2 כפות אבקת סוכר), גלידה שאוהבים, סירופ שוקולד ופירות טריים. יאמ.
וופל בלגי/ישראל אהרני(במקור פנקייקים)
5 ביצים
3 כפות סוכר
קורט מלח (או טיפה יותר)
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 וחצי כוסות חלב (אפשר גם להחליף כוס וחצי חלב בשמנת לוופלים עשירים יותר)
37 עד 40 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
תוספות מומלצות:
פירות חתוכים (תפוח, שזיף, פטל, תותים, פסיפלורה, אגס, אננס...)
סירופ מייפל אמיתי (תוצרת קנדה)
סירופ שוקולד חם אמיתי (גנאש העשוי משוקולד ושמנת מומסים, או שאפשר לערבב חלב ונוטלה ליצירת "סירופ" נוזלי)
קצפת מ500 מ"ל שמנת להקצפה עם 2 כפות סוכר או אבקת סוכר מוקצפים יחד.
גלידה (מתכון לגלידה הביתית למטה.)
הכנה:
1. טורפים יחד ביצים וסוכר. מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפיה ומלח. מערבבים רק להיטמעות.
2. מוזגים לאט את החלב והחמאה לבצק תוך כדי ערבוב ליצירת בצק אחיד ונוזלי. מוסיפים וניל ומערבבים להיטמעות. אם יש יותר מדי גושים ניתן לטחון במעבד מזון את הבצק.
3.מטגנים את הבצק במחבת המיועד לוופלים עד להשחמה קלה מ2 הצדדים (הופכים באמצע, ולא חייבת להיות השחמה אחידה מ2 הצדדים.), או ב"טוסטר" וופלים חשמלי מיוחד.
גלידה ביתית ללא מכונה/חן שוקרון-"מתוקים שלי"
מרכיבים:
פחית חלב מרוכז וממותק
500 מ"ל שמנת להקצפה
תוספות: בגלידה זו: 8 עוגיות אוריאו מפוררות וכפית מחית\תמצית וניל.
הכנה:
בקערה מערבבים חלב ממותק מרוכז עם התוספות. בנפרד, מקציפים לקצפת יציבה את השמנת. מקפלים שליש מהקצפת לתוך החלב הממותק והמרוכז לאיחות. מקפלים פנימה גם את שאר הקצפת. מוזגים את התערובת לקופסה אטומה ומקפיאים למשך כלילה.
TIPS:
1. אפשר לטגן את הבלילה כפנקייקים על מחבת רגילה ומשומנת או מחבת פנקייקים.
2. אפשר לשנות את התוספות.
3. אפשר לשנות את טעם הגלידה בשינוי התוספות: 2 כפות נוטלה, 2 כפות ריבת חלב, 2 כפות מחית פיסטוק, 2 כפות חמאת בוטנים...
שבת שלום ובתיאבון.
ואו! איזה פוסט מהמם ואיזה בלוג יפה!
השבמחקבהצלחה!
גם קמח תופח וגם אבקת אפייה ?
השבמחקכןכן, זו לא טעות!
מחק