קאפקייקס שוקולד וחמאת בוטנים, כן. אני יודע, בבלוג שלי אין מתכונים עם חמאת בוטנים (לעומת אין סוף המתכונים שמכילים שוקולד לבן או תותים) אבל זה חומר גלם מעולה שאני מאוד אוהב. אז אחרי שנים של קיפוח, החלטתי להכין קאפקייקס שוקולדיות וטעימות עם כדורי חמאת בוטנים ולצפות אותם בקצפת ריבת חלב. הקאפקייקס המתוקות-מלוחות האלה מעולות ממש, שוקולדיות ועשירות והקצפת רכה קרמלית ועדינה. אלו קאפקייקס מעולות! בתמונה כדורי חמאת הבוטנים ממש קטנים מפני שכדררתי כדורים למיני קאפקייקס והחלטתי בסוף לאפות גם כמה קאפקייקס רגילות, אז רק שתדעו, שאפשר להגדיל את כדורי חמאת הבוטנים.
קאפקייקס שוקולד עם כדורי חמאת בוטנים בציפוי קצפת ריבת חלב
מרכיבים:
לקאפקייקס:
כוס ורבע קמח לבן
שליש כוס קקאו
רבע כפית סודה לשתיה
שלושת-רבעי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום דביק
2 ביצים
שלושת-רבעי כוס רוויון
75 גרם שוקולד מריר
לכדורי חמאת הבוטנים:
60 גרם אבקת סוכר
140 גרם חמאת בוטנים
לקצפת:
500 מ"ל שמנת
275 גרם ריבת חלב (או לפי הטעם)
כפית אינסטנט פודינג וניל (רק לייצוב הקצפת)
הכנה:
1. כדורי חמאת בוטנים: ערבבו את חמאת הבוטנים ואבקת הסוכר. כדררו בין שתי הידיים כ23 כדורים בגודל שווה והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אם התערובת רכה מדי, קררו קצת ואז כדררו ממנה כדורים. את הכדורים שמרו בהקפאה עד לאפייה.
2. בינתיים הכינו את הקאפקייקס: חממו תנור ל180 מעלות צלזיוס. נפו יחד את הקמח, הקקאו, אבקת הסודה ואבקת האפייה לקערה. המיסו בעדינות את השוקולד בבין מרי (הניחו בקערה חסינת חום את השוקולד הקצוץ. את הקערה הניחו מעל לסיר קטן ובו מים שרותחים בעדינות. ערבבו את השוקולד. על הקערה לא לגעת במים, אלא להתחמם מאדי המים הרותחים בלבד) או במיקרו (הניחו במיקרו קערה עם שוקולד קצוץ ומחממים בפולסים של כמה שניות, ביניהם מערבבים את השוקולד עד שכולו נמס). מניחים בצד.
3. הקציפו בעזרת וו גיטרה את החמאה למשך כחמש דקות. הוסיפו סוכר וערבבו להיווצרות תערובת אחידה, קרמית ואוורירית קצת. הנמיכו למהירות איטית, והוסיפו את הביצים, אחת אחת, תוך ערבוב.
3. הקציפו בעזרת וו גיטרה את החמאה למשך כחמש דקות. הוסיפו סוכר וערבבו להיווצרות תערובת אחידה, קרמית ואוורירית קצת. הנמיכו למהירות איטית, והוסיפו את הביצים, אחת אחת, תוך ערבוב.
4. הוסיפו את הרוויון והתערובת של הקמח לסירוגין ב3 פעמים: התחילו בשליש כמות של רוויון (רבע כוס), ואז שליש מכמות תערובת הקמח, וחזרו על הפעולה עד שהתערובת הומוגנית. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים לאיחוד.
5. מזגו את התערובת לשקעים בתבנית מאפינס מרופדת במנג'טים, נעצו כדור חמאת בוטנים במרכז כל קאפקייק ואפו בין 7 ל15 דקות, עד שהעוגות תפוחות ומוכנות (אפשר לבצע בדיקה בעזרת קיסם: נועצים במרכז קאפקייק קיסם ואם הוא יוצא עם פירורים לחים הקאפקייקס מוכנות). הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין.
5. מזגו את התערובת לשקעים בתבנית מאפינס מרופדת במנג'טים, נעצו כדור חמאת בוטנים במרכז כל קאפקייק ואפו בין 7 ל15 דקות, עד שהעוגות תפוחות ומוכנות (אפשר לבצע בדיקה בעזרת קיסם: נועצים במרכז קאפקייק קיסם ואם הוא יוצא עם פירורים לחים הקאפקייקס מוכנות). הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין.
6. הקציפו את השמנת ואבקת הפודינג עד לקבלת קצפת יציבה. הוסיפו ריבת חלב והקציפו רק עד לאיחוד. העבירו את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן וזלפו את הקרם על הקאפקייקס. אפשר לקשט בפניני קראנץ' שוקולד. אוכלים ונהנים! ניתן לשמור את הקאפקייקס בקירור, אבל הכי טוב לצפות אותם מיד לפני ההגשה ולשמור את העוגות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
בתיאבון! יובל :)
צילומים סוף! והקפקייקס נראים מושלמים בטירוף
השבמחקתודה רבה! :)
מחק