עוד מעט פורים! איזה כיף! ואם אתם/ן עדיין מחפשים/ות מתכון לאזני המן מצויינות, אז הנה מתכון שהבטחתי להעלות כבר בשנה שעברה! עם בצק פריך מעולה ומילוי של פקאן עם סילאן וסוכר חום אי אפשר לטעות, ואזני ההמן האלה הן באמת הכי טעימות שאכלתי. שווה להכין לחג ולמשלוחי המנות :) חג שמח!
אזני המן פאי פקאן את המתכון למלית מצאתי אצל פרעצל עם שומשום ושיניתי ממש ממש טיפטיפה. מעולה!
מרכיבים:
לבצק:
200 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח לבן
קורט מלח
ביצה
כפית תמצית וניל
למלית פאי פקאן:
200 גרם פקאן, קצוץ (לא דק מדי)
200 גרם פקאן, קצוץ (לא דק מדי)
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
120 גרם סוכר חום כהה
60 גרם סילאן
כף שמנת מתוקה
קורט נדיב של מלח
חצי כפית (או לפי הטעם) קינמון
הכנה:
1. מתחילים בבצק: עבדו במעבד מזון סוכר, חמאה וקמח לקבלת תערובת פירורית. הוסיפו מלח, ביצה ווניל ועבדו עד לקבלת גוש בצק. צרו כדור מהבצק, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של חצי שעה.
1. מתחילים בבצק: עבדו במעבד מזון סוכר, חמאה וקמח לקבלת תערובת פירורית. הוסיפו מלח, ביצה ווניל ועבדו עד לקבלת גוש בצק. צרו כדור מהבצק, עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו למקרר למנוחה של חצי שעה.
2. מלית פאי פקאן: חממו בסיר קטן את כל חומרי המלית מלבד הפקאן. המיסו תוך כדי בחישה וחממו עד לרתיחה. המשיכו לבשל עוד דקה ותוסיפו את הפקאן. ערבבו הכל עד לציפוי של כל הפקאן. העבירו לקירור במקרר, עד שהתערובת מתייצבת.
3. רדדו את הבצק הקר בין שתי ניירות אפייה לעובי של כחצי סנטימטר. קרצו עיגולים בקוטר של כ6 ס"מ, הניחו במרכז כל עיגול מלית בנדיבות (אבל גם לא יותר מדי! המילוי יכול לגלוש באפייה) וסגרו את צדי העיגול ליצירת משולשים. שמרו במקפיא ל15 דקות לפחות. סדרו את אזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו אותן ישר מהמקפיא בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צלסיוס עד שהבצק מזהיב מעט. צננו לחלוטין ופזרו אבקת סוכר. חג שמח! :)
איזה כיף לגלות את המתכון הזה במקרה! תודה על הפרגון...מסכימה שאלו אוזני ההמן הכי טעימות שיש!
השבמחק