נחשו מה?? אני בן עשרים!
שזה די מטורף. ובכללי כיף כי ימי הולדת זה הכי כיף שיש! וכמו שעשיתי כבר פעמיים לפחות, השנה שוב ארגנתי מסיבת יום הולדת באיחור קל עם המון חברות וחברים, המון קישוטים ורודים (וקוקטייל פטל-תות-קוקוס אחד בצבע ורוד בהיר ומהמםםם) והפעם: ארבעה סוגי קאפקייקס מעולות (כי אחת הסיבות העיקריות לארגון מסיבה היא הכנה של המון אוכל). והנה מתכון לסוג אחד של קאפקייקס, שמתאימות במיוחד ליום הולדת 20: קאפקייקס נוגט רכות, עשירות וטבעוניות עם קרם נוגט כל כך עשיר ורך ומעט ברס לקראנץ' ולקישוט. כל כך טעימות שלא יאמינו לכן/ם שכל כך קל להכין. אז פוסט יום הולדת ראשון, איזה כיף!
שזה די מטורף. ובכללי כיף כי ימי הולדת זה הכי כיף שיש! וכמו שעשיתי כבר פעמיים לפחות, השנה שוב ארגנתי מסיבת יום הולדת באיחור קל עם המון חברות וחברים, המון קישוטים ורודים (וקוקטייל פטל-תות-קוקוס אחד בצבע ורוד בהיר ומהמםםם) והפעם: ארבעה סוגי קאפקייקס מעולות (כי אחת הסיבות העיקריות לארגון מסיבה היא הכנה של המון אוכל). והנה מתכון לסוג אחד של קאפקייקס, שמתאימות במיוחד ליום הולדת 20: קאפקייקס נוגט רכות, עשירות וטבעוניות עם קרם נוגט כל כך עשיר ורך ומעט ברס לקראנץ' ולקישוט. כל כך טעימות שלא יאמינו לכן/ם שכל כך קל להכין. אז פוסט יום הולדת ראשון, איזה כיף!
קאפקייקס פרלינה טבעוניות
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס חלב אגוזי לוז (או כל חלב צמחי אחר)
חצי כוס שמן צמחי
2 כפות חומץ
מעט וניל
40 גרם מחית נוגט
500 מ"ל חלב אגוזי לוז
50 גרם קורנפלור
120 גרם מחית נוגט
70 גרם סוכר
כפית מחית וניל
150-180 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
ברס
- התחילו עם הקרם: הניחו בסיר 450 מ"ל חלב אגוזי לוז, סוכר, וניל ומחית נוגט ובשלו בעדינות תוך ערבוב עד שהסוכר נמס. בקערה קטנה המיסו לחלוטין (שלא יהיו גושים!) את הקורנפלור ב50 מ"ל חלב אגוזי לוז. כשהסוכר נמס לגמרי הגבירו את החום, הביאו לסף רתיחה והוסיפו את הקורנפלור. בשלו עד שמתקבל פודינג סמיך. צננו לחלוטין (עדיף תוך כדי ערבוב במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם חלק ויפה) ושמרו במקרר בקופסה אטומה.
- קאפקייקס (מתקבלות בערך 30 מיני קאפקייקס): בקערה ערבבו סוכר, קמח, סודה לשתיה ומלח. בכוס מדידה ערבבו את החלב הצמחי עם החומץ היטב. הוסיפו שמן ווניל. צרו גומה בתערובת הקמח, מזגו את הנוזלים והוסיפו מחית נוגט. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר במיקסר עם וו גיטרה). העבירו לשק זילוף וזלפו תערובת לתוך תבנית מאפינס מרופדת במנג'טים. מלאו כל עטרת נייר עד לשלושת רבעים מגובהה. אפו בתנור שחומם מראש ל170-180 מעלות ל7-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט וקיסם הדוקר את מרכז העוגה יוצא כמעט יבש. צננו לחלוטין.
- הקציפו את השמנת הצמחית. פתחו את הקרם הקר בעזרת ערבוב עם מטרפה או כף עץ, הוסיפו לקצפת והקציפו לאיחוד. העבירו לשק זילוף עם צנתר סנט הונורה וזלפו על הקאפקייקס. פזרו מעט ברס והגישו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!