לחברה בדנמרק היה יום הולדת והיא ביקשה שאכין לה קינוח עם שוקולד לבן, שקדים או מרציפן ווניל. לאחר מחשבה החלטתי להכין לה את הקאפקייקס האלה, מבוססים על המתכון של מגזינו לעוגת שקדים עם גנאש פיסטוק מוקצף ופירות אדומים. זוהי עוגה ללא גלוטן ולמרות שזה נשמע מהמתכון כאילו זו חביתת שקדים מבאסת יוצאת עוגה רכה, טעימה ועשירה. מה הגיוני, כי המתכון מזכיר קצת מתכון של עוגיות פיננסייר. הקאפקייקס האלה לקחו לי הרבה פחות זמן מהמתוכנן ועם לבבות המרציפן הן יצאו מקסימות במיוחד. הן קלות להכנה, מרשימות, טעימות בטירוף ונטולות גלוטן. נסו את המתכון! לא תתאכזבו ♥קאפקייקס שקדים נטולות גלוטן עם גנאש שוקולד לבן ווניל מוקצף ולבבות מרציפן 24 קאפקייקס
גנאש שוקולד לבן ווניל:
250 מ"ל שמנת להקצפה
140 גרם שוקולד לבן קצוץ
מקל וניל
עוגה:
140 גרם אבקת שקדים
100 גרם סוכר
55 גרם חמאה, מומסת
3 ביצים L
חלמון L
שני חלבוני ביצה L
35 גרם סוכר להקצפת החלבון
כף תמצית או מחית וניל
אופציונלי: תמצית שקדים
קישוט:
100 גרם מרציפן גולמי
כוס שקדים קצוצים לקוביות
מעט אבקת וניל
הכנה:- גנאש שוקולד לבן ווניל: בקערה חסינת חום הניחו את השוקולד הקצוץ. בסיר קטן מזגו את השמנת. חצו את מקל הוניל לאורכו וגרדו את גרגרי הוניל. תוסיפו גם את מקל הוניל וגם את הגרגרים לשמנת. חממו בעדינות את השמנת לסף רתיחה ומזגו על השוקולד הלבן. דאגו לכך שהשמנת תכסה את כל השוקולד. חכו כחצי דקה וטרפו את השוקולד והשמנת ממרכז הקערה עד שכל השוקולד נמס ומתערבב עם השמנת לתערובת הומוגנית. סננו את הגנאש, צננו לחלוטין ושמרו בקופסה אטומה במקרר ללילה.
- עוגת שקדים: חממו את התנור ל160 מעלות. רפדו תבנית שקעים במנג'טים. ערבבו בקערה את השקדים עם 110 גרם סוכר. הוסיפו את הביצים אחת אחת ואת התמציות וערבבו בין ביצה לביצה. לבסוף הוסיפו את החמאה וערבבו לקבלת תערובת הומוגנית. בקערה אחרת הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב. הוסיפו כף או שתיים מהמרנג לתערובת השקדים וערבבו לאיחוד. הוסיפו את שאר המרנג וקפלו בעדינות לקבלת תערובת אוורירית והומוגנית.
- מזגו מהבלילה לכל שקע כך שתמלא 3/4 מגובה כל מנג'ט. אפו בתנור שחומם מראש ל8-12 דקות עד שקיסם שדוקר את הקאפקייק במרכזו יוצא נקי. צננו לחלוטין.
- הרכבה: כדררו מהמרציפן כדורים שמסתם 3-4 גרם. צרו פינה בכל כדור ושקע בעזרת קיסם. החליקו את הפינות ועצבו כדי ליצור לב. נפו מעט אבקת וניל על כל לב. הקציפו את הגנאש במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב ואוורירי. הזהרו מהקצפת יתר. העבירו את הגנאש לשק זילוף עם צנתר חלק ורחב. זלפו תלולית קרם במרכז כל עוגה. צפו כל תלולית קרם בשקד טחון בעזרת טבילה או פיזור השקדים. הניחו לב מרציפן במרכז כל קאפקייק. שמרו את הקאפקייקס בקירור עד ההגשה.
המתכון לפי המתכון של מגזינו עם שינויים קלים.
אפשר להחליף את השקד הטחון באגוזים טחונים אחרים באותה הכמות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!