*נכון, קיבול הכלצונס לוקח זמן, אבל: 1. פסטה ביתית בכללי זה מהיר הכנה, למשל, פטוצ'יני. 2. זה שווה את זה כי הכלצונס האלה כל כך טעימים וכולם יתלהבו מהם.
מתחילים בבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח ביצים ומלח.
לשים ביד, או עם וו לישה, ותוך כדי מוסיפים מעט מים. לשים לבצק אחיד, נוח לעבודה ולא דביק.
חותכים את הבצק ל4 חתיכות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה.
בינתיים מכינים את המלית מגבינות מגוררות וביצים שמעורבבים לתערובת אחידה.
את הבצק מרדדים לעובי דק מאוד. הכי טוב במכונת פסטה, עד מספר 7 או 8. אם אין מרדדים ידנית לעובי הכי דק שאפשר. במכונת פסטה מרדדים כך: מכינים דיסקית מהבצק ומרדדים פעמיים במספר אחד. מקפלים את הבצק ל2 ומרדדים במספר 1 שוב. עולים מספר, ומרדדים פעמיים, ככה עד שמגיעים ל7 או ל8. חותכים לעיגולים בעזרת חותכן, מניחים כפית מהמילוי במרכז ומקפלים לחצי עיגול.
את שולי הבצק מדביקים בעזרת מעט מים או מהדקים במזלג.
מבשלים במים רותחים ומומלחים כמו פסטה, עד שמוכן: כדקה אחרי שהם צפים. מסננים ומניחים בתבנית (אני הוצאתי מהמים עם כף מחוררת ישר לתבנית), מניחים כמה קוביות חמאה וגבינה מגורדת ואופים בחום הכי גבוהה עד להשחמת הגבינה.
מגישים חם. אפשר לשמור במקרר ולחמם בתנור בשנית.
כלצונס
לבצק:
500 גרם קמח
2 ביצים
כפית מלח
בין 3/4 כוס לכוס ורבע של מים
למלית:
כפית מלח
בין 3/4 כוס לכוס ורבע של מים
למלית:
250 גרם צפתית קשה
125 גרם צהובה מגורדת
125 גרם קשקבל מגורדת
-> אפשר להחליף בכל תערובת גבינות קשות שרוצים, 500 גר' סה"כ<-
3 ביצים
לציפוי:
חמאה
צפתית מגורדת
125 גרם צהובה מגורדת
125 גרם קשקבל מגורדת
-> אפשר להחליף בכל תערובת גבינות קשות שרוצים, 500 גר' סה"כ<-
3 ביצים
לציפוי:
חמאה
צפתית מגורדת
הכנה:
1. מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים קמח ביצים ומלח. מוסיפים מים לאט לאט ומערבבים לבצק אחיד, נוח לעבודה ולא דביק. מפסיקים להוסיף מים כשהבצק מגיע למרקם הנכון-רך ונוח לעבודה, לא דביק. עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח במקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
3. לאחר המנוחה: מרדדים את הבצק לעובי הכי דק שאפשר. אם משתמשים במכונת פסטה, מרדדים לעובי מספר 7 (הוראות לרידוד במכונה בפוסט למעלה). קורצים עיגולים מהבצק, מניחים מלית במרכז העיגול ומקפלים לחצי עיגול. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח לבישול הרביולים. מבשלים את הכלצונס בנגלות עד כדקה אחרי שהם צפים. ממסננים אותם ומעבירים לתבנית, בלי לשטוף, מניחים קוביות חמאה ומפזרים בנדיבות גבינה. אופים עד שהגבינה משחימה. מגישים חם. טורפים הכל, ומוכנים למחמאות!
3. לאחר המנוחה: מרדדים את הבצק לעובי הכי דק שאפשר. אם משתמשים במכונת פסטה, מרדדים לעובי מספר 7 (הוראות לרידוד במכונה בפוסט למעלה). קורצים עיגולים מהבצק, מניחים מלית במרכז העיגול ומקפלים לחצי עיגול. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח לבישול הרביולים. מבשלים את הכלצונס בנגלות עד כדקה אחרי שהם צפים. ממסננים אותם ומעבירים לתבנית, בלי לשטוף, מניחים קוביות חמאה ומפזרים בנדיבות גבינה. אופים עד שהגבינה משחימה. מגישים חם. טורפים הכל, ומוכנים למחמאות!
TIPS:
1. אפשר להכין מראש ולאפות בשנית, וגם לאפות פשוט לפני ההגשה.
2. אפשר לשנות את תערובת הגבינות שבפנים.
3. לא חייבים לחכות איתם לשבועות! :)
בתיאבון, יובל (:
1. אפשר להכין מראש ולאפות בשנית, וגם לאפות פשוט לפני ההגשה.
2. אפשר לשנות את תערובת הגבינות שבפנים.
3. לא חייבים לחכות איתם לשבועות! :)
בתיאבון, יובל (:
אוי אני כל כך הולכת להכין את זה
השבמחק