אתם בטח כבר יודעים שהחורף זו העונה האהובה עליי. אני אוהב את הגשם, את הקור, את הבגדים החמים, את המשקאות הטעימים, את התותים ואת הקמין הדולק.
אני מאוד אוהב שוקו חם טוב, סמיך ועשיר, ובחורף זה ממש כיף לשתות שוקו חם טוב כזה שממלא לך את כל הגוף בחום נעים. כשאני מכין שוקו חם אני אוהב להכין אותו עם שוקולד אמיתי כך שהוא יוצא סמיך ועשיר מאוד. הפעם תיבלתי בוניל כמו במתכון שמצאתי של ז׳אק ז׳נה, אבל אפשר לתבל במה שרוצים: במעט קינמון, במעט קפה, קצת מחית נוגט או נוטלה או טבעי-בלי תוספות. תאמינו לי שאחרי שוקו כזה לא תחזרו לשתות שוקו חם משוקולית אף פעם! השוקו הזה עשיר, סמיך ומצוין לימים קרים.
חשוב מאוד להשתמש בשוקולד שאוהבים. כל הטעם של השוקו מתבסס על השוקולד אז אל תתפשרו על איכותו והשתמשו בשוקולד האהוב עליכם.
שוקו חם עם וניל
מצרכים (לשני ספלים):
500 מ״ל חלב (2 כוסות, אפשר גם חלב שקדים)
500 מ״ל חלב (2 כוסות, אפשר גם חלב שקדים)
135 גרם שוקולד מריר
2 מקלות וניל
הכנה:
1. חוצים את מקלות הוניל ומגרדים מתוכם את הגרגרים. מניחים את הגרגרים והמקלות בקלחת ומוזגים חלב. מחממים על אש נמוכה לסף רתיחה.
2. מסננים את החלב אל השוקולד כדי להפטר מהמקלות ודואגים שהשוקולד יכוסה לגמרי בחלב. מניחים ל30 שניות ומערבבים להמסה מלאה של השוקולד. אם לא נמס לגמרי מחזירים לקלחת לחימום קצר.
3. מוזגים לספל ושותים. לרוויה!
TIPS:
1. כמו שאמרתי, אפשר לתבל בכל מה שתרצו: מעט קינמון, קפה או מחית נוגט, למשל.
TIPS:
1. כמו שאמרתי, אפשר לתבל בכל מה שתרצו: מעט קינמון, קפה או מחית נוגט, למשל.
2. מומלץ להוסיף קורט מלח.
לרוויה וחורף שמח
יובל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!