יום שבת, 21 בפברואר 2015

ספגטי ברוטב עגבניות

מאז דצמבר לא פרסמתי פוסט, פשוט כי לא הייתי בתקופה הזו במטבח. זו היתה תקופה מאוד עמוסה ולא היה לי זמן להכין שום דבר שדורש זמן או השקעה. בכל פעם שהייתי רעב ורציתי לאכול משהו טעים הכנתי את הפסטה הזו, את רוטב העגבניות המושלם מעגבניות טריות, עם חיזוק של רסק עגבניות איטלקי, שמן זית, שום ובזיליקום. וזהו. יוצא רוטב סמיך וקטיפתי, קליל וטעים ופשוט מעולה.
אחרי שמילאתם סיר במים, המלחתם אותם טוב טוב ושמתם על הלהבה הכי גדולה, הגיע זמן העגבניות. מקלפים את העגבניות וקוצצים דק דק. ממליחים קצת ושמים בקערה. המלח יעזור לעגבניות להפריש את הנוזלים שלהן.
בסיר רחב שמים שמן זית ושיני שום קצוצות. מטגנים את השום להזהבה ומוציאים מהשמן. ככה אין סכנה לטעם של שום שרוף, והשום מעביר את טעמיו לשמן. מיד לאחר שהוצאנו את השום, מכניסים את העגבניות, עם כל המיץ. מבשלים לחמש דקות, עד שמתחיל להיות קצת רוטב ומוסיפים את הרסק. כמות הרסק משתנה בהתאם לעגבניות-אם אלה עגבניות עסיסיות ואדומות של קיץ, קרוב לוודאי שלא תצטרכו להשתמש בכלל ברסק. אם אלה עגבניות של חורף, ייתכן שתצטרכו קצת יותר. מבשלים בלי מכסה ומתבלים במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם. אם הרוטב מצטמצם מדי מוסיפים מעט מים ממי הבישול של הפסטה, שהם עשירים בעמילן ויתרמו למרקם הרוטב. אם רוצים, אפשר להוסיף קצת מהשום שהוצאנו לבישול, עכשיו אין סכנה שישרף.
מוסיפים לקראת הסוף לרוטב בזיליקום ומערבבים. בזמן הכנת הרוטב, מבשלים ספגטי, או כל פסטה אחרת, עם עדיפות לארוכה ועגולה, או דקה. בסוף הבישול, לוקחים בעזרת ספל מי בישול ומסננים את הפסטה. מוזגים את הפסטה לסיר עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים מעט מים ממי הבישול (או הרבה אם צריך) ומערבבים. מגישים וזוללים!

ספגטי ברוטב עגבניות טריות
500 גרם ספגטי
מים ומלח לבישול הפסטה
6 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות וקלופות
8 שיני שום קצוצות דק
2-4 כפות רסק עגבניות איטלקי, כזה
מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם
כמה עלי בזיליקום
גבינת פרמזן מגורדת להגשה-מומלץ
הכנה:
1. מניחים בסיר גדול מים ומלח לבישול הפסטה ומניחים על להבה גדולה. בינתיים, קוצצים דק עגבניות, מניחים בקערה וממליחים מעט. כשהמים רותחים- מוסיפים את הפסטה.
2. בסיר רחב מטגנים שום בשמן על להבה בינונית עד להזהבה קלה. מוציאים את השום. זהירות-לא לשרוף את השום! מוסיפים את כל העגבניות והמיץ שלהן לסיר ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים רסק, מלח פלפל וסוכר וממשיכים לבשל את הרוטב עד שהפסטה מוכנה. כל הבישול נעשה ללא מכסה. אם הרוטב נהיה מרוכז מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה וממשיכים לבשל. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד קצת.
3. שומרים ממי הפסטה בספל בצד, ומסננים את הפסטה (לא שוטפים!). מוסיפים לרוטב, מערבבים, מוסיפים מעט שמן זית ומעט ממי הפסטה ומבשלים עוד כדקה עם הרוטב. מגישים.

TIPS:
1. אם אתם מעדיפים שלא יהיו חתיכות עגבניה, אפשר לטחון את הרוטב לאחר הבישול.
2. אפשר להוסיף קצת חמאה בשלב הערבוב של הפסטה עם הרוטב במקום שמן זית.
3. אם אתם אוהבים בצל (מוזרים!) אפשר לטגן גם בצל קצוץ בהתחלה עד להזהבה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!