לא מזמן חשבתי על זה שהמון זמן לא הכנתי עוגיות. אני ממש אוהב עוגיות, אז החלטתי שהגיע הזמן למלא את קופסאת העוגיות שלנו. הכנתי את עוגיות השוקולד-צ'יפס הכי טובות שיש. הן חמאתיות, עוגתיות, ועשירות, עם שני סוגי שוקולדים ופקאנים קצוצים. אלה העוגיות הכי טובות שתכינו והן מאוד פשוטות להכנה. אז קדימה!
עוגיות שוקולד צ'יפס עם שוקולד מריר, שוקולד לבן ופקאנים
מרכיבים:
125 גרם חמאה רכה
65 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום דביק
ביצה
חלמון
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
כוס ורבע קמח לבן
חצי כפית סודה לשתיה
תוספות:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם שוקולד לבן קצוץ
פקאן קצוץ (40 גרם בערך)
מלח ים אטלנטי גס
הכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכרים למשך חמש דקות. מוסיפים את הביצה, החלמון, המלח ותמצית הוניל ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והסודה לשתיה ומערבבים רק עד שאחיד, ונזהרים מערבוב יתר. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עוד כחמש שניות.
2. בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורי בצק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אפשר גם לגלגל כדורים קטנים בין 2 הידיים. נועצים שוקולד קצוץ ופקאנים בכדורי הבצק. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות צלסיוס למשך כרבע שעה, עד שהעוגיות קצת מזהיבות. מוציאים מהתנור, מפזרים מלח גס אם רוצים ומצננים לחלוטין.
הערות וטיפים:
אם רוצים, אפשר גם לבחור רק סוג אחד של שוקולד לשים, להוסיף פקאן קצוץ גם לבצק, להחליף את האגוזים, ולגוון עם התוספות.
אם רוצים, אפשר גם לבחור רק סוג אחד של שוקולד לשים, להוסיף פקאן קצוץ גם לבצק, להחליף את האגוזים, ולגוון עם התוספות.
בתיאבון, יובל!
צריך למעוך את הכדורים קצת אחרי ששמתי תוספות ולפני שאני אופה? כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
השבמחקלא צריך, הן ישטתחו לבד. יוצאות בערך 30 עוגיות
מחק