יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

קינוח מייפל, וניל, פקאן ותפוח

איזה מהמם זה מייפל. מת על מייפל. והחודש באתגר החודשי "כחומר ביד הבלוגר" של מנטקה חומר הגלם הנבחר הוא מייפל!! אז אחרי התלבטות קשה הכנתי ביסקוויט טורט, הספגתי בסירופ מייפל-וניל, זילפתי קרם פטיסייר מייפל-וניל, פיזרתי קראמבל פקאן ופקאן קצוץ והנחתי פרח מתפוח אפוי.
התקבל קינוח מרשים, יפה וטעים. ופשוט להכנה. נסו גם! אם אתם/ן חובבי/ות מייפל כנראה שתעופו על הקינוח הזה :)
קינוח מייפל, פקאן, וניל ותפוחים
לטורט:
2 חלבונים
35 גרם סוכר
2 חלמונים
10 גרם סוכר
25 גרם קמח
25 גרם קורנפלור

לסירופ:
מקל וניל ותוכנו
70 גרם מייפל
125 מ"ל מים

לפטיסייר:
375 מ"ל חלב
3 חלמונים
מקל וניל ותוכנו
37 גרם קורנפלור
90 גרם מייפל
110 מ"ל שמנת להקצפה

לפירורי בצק פריך פקאן:
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
45 גרם סוכר
130 גרם קמח
25 גרם פקאן
חלמון
כפית וניל

לקישוט:
3 תפוחים 
פקאן קצוץ
הכנה:
  1. בצק פריך: עבדו את הקמח, הסוכר והאגוזים עד שהאגוזים טחונים לחלוטין. הוסיפו את החמאה והוניל ועבדו לקבלת פירורים. הוסיפו חלמון ועבדו לקבלת בצק פירורי. שמרו במקפיא לחצי שעה לפחות.
  2. פטיסייר: חממו את החלב, מקל הוניל ותוכנו בסיר קטן על להבה בינונית לסף רתיחה. בקערה נפרדת ערבבו חלמונים, קורנפלור ומייפל. מזגו את החלב החם לתערובת החלמונים באיטיות תוך כדי ערבוב. סננו את התערובת בחזרה לסיר ובשלו תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת קרם סמיך. העבירו למיקסר עם וו גיטרה וערבבו לצינון. שמרו במקרר מכוסה לשעה לפחות.
  3. חממו תנור ל180 מעלות. פזרו את הפירורים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ואפו עד להזהבה. צננו.
  4. חממו תנור ל220 מעלות. הכינו סירופ: הרתיחו את כל חומרי הסירופ והמשיכו לבשל עוד שתי דקות. הניחו לצינון. הכינו ביסקוויט טורט: הקציפו במיקסר את חלבוני הביצה עד לקבלת קצף דליל. הוסיפו את הסוכר (35 גרם) תוך בהדרגתיות כדי הקצפה והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף יציב. בינתיים, בקערה נפרדת, טרפו חלמונים וסוכר (10 גרם) לקבלת תערובת אוורירית. הוסיפו למרנג תוך הקצפה לאיחוד. נפו את האבקות פנימה, קפלו וישרו על תבנית אפיה. אפו עד להזהבה. הפכו על רשת צינון וצננו. 
  5. חממו את התנור ל100 מעלות. גלענו את התפוחים ופרסו פרוסות דקות מחצאי תפוח (אפשר עם מנדולינה). טבלו את הפרוסות בסירופ הסוכר וסננו. שמרו את סירופ המייפל והוניל שנשאר לטורט. סדרו על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה פסים של פרוסות תפוח מונחות אחת על השניה, כך שקליפות התפוח תמיד פונות לאותו הצד. אפו עד שהתפוחים מתרככים. הוציאו מהתנור וגלגלו לקבלת פרח.
  6. פתחו את קרם הפטיסייר בערבוב במיקסר עם וו גיטרה. הקציפו את השמנת לקבלת קצפת יציבה. הוסיפו את קרם הפטיסייר והקציפו לקבלת קרם אחיד (אפשר לוותר על השמנת המוקצפת אם תעדיפו קרם סמיך ועשיר יותר, ופשוט לפתוח את הקרם בערבוב טוב עם כף עץ או וו גיטרה).
  7. קרצו עיגולים מהביסקוויט. טבלו בסירופ הסוכר בעדינות. העבירו את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן. זלפו את הקרם מעל הביסקוויט. הניחו פרח תפוח מעל הקרם ופזרו פקאן קצוץ ופירורי בצק פריך. 

2 תגובות:

  1. היי! נראה מדהים! רציתי לדעת כמה קינוחים קסומים כאלה יוצאים מהמתכון?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה! :) זה תלוי בגודל הקינוח. אני הכנתי קינוחים קטנטנים ויצאו לי בערך 15 קינוחים קטנים.

      מחק

אל תתבישו לשאול שאלות או לשתף אם הכנתם/ן!